Mađarska reprezentacija u Zagrebu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Mađarska reprezentacija u Zagrebu

Mađarska reprezentacija u Zagrebu

U Dokukinu Croatia gostuje 12 mađarskih dokumentarista s 9 filmova, a Trash Film Festival predstavlja svoju ekipu u kojoj je i Bruce Lee!

s.p. 09.06.2010 0 komentara

Mađarska reprezentacija u Zagrebu

Restart i Veleposlanstvo Republike Mađarske u Dokukinu Croatia organziraju program pod nazivom 'Hungarian Doc Jam' koji traje od ove srijede do subote. Od 09. do 12. lipnja prikazat će se 9 najzanimljivijih mađarskih dokumentaraca od 2006. do 2010. Program se otvara svečanom hrvatskom premijerom filma o nogometašu Ferencu Puskásu, nazvanom 'Puskás, Mađarska'. U okviru programa održat će se panel diskusija 'Mađarski i hrvatski dokumentarci danas i sutra', te druženje i domjenak povodom gostovanja 12 mađarskih dokumentarista u Zagrebu.

Panel se održava 11. lipnja 2010. u 16.00h u Dokukinu Croatia, gosti su producentica Sara Laszlo, redatelj Gergo Somogyvári, redatelj i producent Nenad Puhovski te producent Siniša Juričić, a moderator je Nebojša Slijepčević. Na panelu će biti riječi o dokumentarnoj produkciji u obje zemlje, produkcijskim i koprodukcijskim potencijalima, te mogućnostima zajedničke suradnje. Raspored projekcija i sadržaj filmova možete pročitati na linku ovdje.


'Enter the Dragon', trailer.

Najavljen je i 5. Trash Film Festival, te su potvrđena 2 člana ovogodišnjeg žirija. Jedan član žirija je vokal splitskog TBF-a Mladen Badovinac, a predsjednik žirija je dr.sc. Nino Raspudić. Nino Raspudić je široj javnosti poznat kao čovjek koji je zaslužan za to da Bruce Lee ima spomenik u Mostaru, te će tom prilikom biti prikazan dokumentarac o tom događaju - 'Enter the Dragon'.

Raspudić će održati i javnu tribinu o pojmu trasha, a gostovanje je potvrdio i prošlogodišnji član žirija Borivoj Radaković koji će također obogatiti program svojim predavanjem. U off programu prikazuje se film o hrvatskom superjunaku 'Lavanderman', a bit će i zanimljivih filmova i iz susjedne BiH. Budući je festival ove godine posvećen borilačkom filmu, publika će nakon dugo vremena na velikom platnu imati prilike vidjeti i filmove u kojima nastupa legendarni Bruce Lee.

Komentari

Nema komentara.