Peter Jackson u hrabroj ratnoj misiji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Peter Jackson u hrabroj ratnoj misiji

Peter Jackson u hrabroj ratnoj misiji

U kuhinji 'Gospodara prstenova' sprema se remake storije o hrabrim i nepokolebljivim pilotima iz drugog svjetskog rata 'The Dam Busters'.

p.h. 04.09.2006 0 komentara

Peter Jackson u hrabroj ratnoj misiji

Čim završi rad na adaptaciji romana Alice Sebold 'The Lovely Bones' redatelj 'Gospodara prstenova', Peter Jackson producirat će remake ratne drame Michaela Andersona iz 1954.'The Dam Busters', saznajemo s CNN-a. Jacksonu je taj britanski klasik zapeo za oko još sredinom devedesetih, prije no što je krenuo u avanturu s 'Gospodarima', ali tek je sad našao vremena da riječi pretoči u djelo.

'The Dam Busters' je dramatizacija jedne od najsmjelijih misija u povijesti ratnog zrakoplovstva, Operacije Chastise. Želeći što prije okončati 2. svjetski rat, Englezi su u najvećoj tajnosti izumili posebne bombe za uništenje triju njemačkih brana koje su smatrane ključnima za nacističku industriju čelika. Veliko finale operacije dogodilo se 1943. kad su pripadnici RAF-ovog elitnog Eskadrona 617 bombardirali ruhrske rezervoare i poplavili dobar dio njemačke industrijske baze. 

'Film prikazuje taj divni, smireni i uporni mentalitet Britanaca za vrijeme 2. svjetskog rata', izjavio je Jackson u vezi filma. Iako se oko redateljevanja, pa čak i naslovne uloge u filmu dosta često spominjalo ime Mela Gibsona, film režira Christian Rivers koji je dobio Oscara za animaciju Jacksonovog 'King Konga'. Snimanje počinje 2007, a Universal u njega namjerava utući 30-40 mil $.

Komentari

Nema komentara.