Pizzerija Kamikaze dupli pobjednik 2. Libertas FFa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pizzerija Kamikaze dupli pobjednik 2. Libertas FFa

Pizzerija Kamikaze dupli pobjednik 2. Libertas FFa

Nakon Motovuna, Goran Dukić se i u Dubrovniku okitio s čak dvije nagrade, onom publike i stručnog žirija.

p.h. 31.08.2006 0 komentara

Pizzerija Kamikaze dupli pobjednik 2. Libertas FFa

2. Libertas Film Festival završio je jučer, 30. kolovoza, proglašenjem pobjednika, svečanom dodjelom nagrada u kinu Sloboda i regionalnom premijerom filma 'Žena iz vode' M. Night Shyamalana.

Međunarodni žiri u kojem su sjedili Goran Navojec, Sanja Vejnović i Maria Joao Sigalho, a kojim je predsjedao producent i oskarovac Michael Ohoven, dodijelio je nagradu za najbolji film dvostrukom motovunskom pobjedniku 'Pizzeriji Kamikaze' redatelja Gorana Dukića. Nagrada za najbolji dokumentarni film otišla je filmu 'Irak – Zemlja u raspadu' Jamesa Longleya, a nagrada za najbolji kratki film pripala je 'Sastanku' Allena Martineza. Nagradu publike osvojio je Goran Dukić za 'Pizzeriju Kamikaze' osvojivši prosječnu ocjenu 4.6.

U šest dana trajanja festivala prikazano je oko 50 filmova u kategoriji dokumentarnog, igranog i kratkog filma te u programima posebnih projekcija - filmova koji su u Dubrovniku imali hrvatsku (ili regionalnu) premijeru, a dubrovačkim je ulicama prodefilirala plejada slavnih, Owen Wilson je u Dubrovniku promovorao svoj novi film 'You, Me and Dupree' ili 'Svakog gosta tri dana dosta', kako je kod nas preveden, Nick Nolte svratio je sa Sarajevo Film Festivala u prijateljski jednodnevni posjet, a pred sam kraj festivala u Dubrovnik je sletio i Woody Harrelsson poradi promocije najnovijeg filma Romerta Altmana, 'A Prairie Home Companion'

Komentari

Nema komentara.