2. LIBERTAS Film Festival 25 - 30 kolovoza 2006 - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      2. LIBERTAS Film Festival 25 - 30 kolovoza 2006

2. LIBERTAS Film Festival 25 - 30 kolovoza 2006

2. LFF otvara debut Tommyja Lee Jonesa, a zatvara 'Lady in the Water' M. Night Shyamalana. Nagrada za životno djelo, Master, Relji Bašiću!

filmski.net 14.08.2006 0 komentara

2. LIBERTAS Film Festival 25 - 30 kolovoza 2006

More je ocean R.L. Stevensona, Daniela Defoa, kapetana Frederica Marryata i današnjih pustolova, rijeka je Siječanjska rijeka (Rio de Janeiro), a jezero je Parima, na kojem žive brazilske Amazonke.

Kako je Briggite Bardot nehotice pomogla bivšu gusarsku koloniju, što se dogodi kada pisci pustolovnih romana sretnu žive likove ljudi za koje su mislili da postoje samo u njihovoj mašti, jesu li mitske Amazonke stvarno postojale? Tko su bili vojnici Kaučuka, zašto se ne može vjerovati lovcima na krokodile, zašto cvjetovi u Tijuani niti postaju pupoljci ni trunu, već stoje nijemi, samosvojni, umrznuti golom vrućinom i zauvijek… te još mnoštvo zanimljivih priča pronaći ćete u fascinatnom romanu Tomice Bajsića.

Pridružite nam se u otkrivanju tajni ovih egzotičnih svjetova u knjizi Dva svijeta i još jedan - priručniku za avanturiste i sanjare, kao i sve one koji bi to željeli biti (barem na jedan dan).

"Kakva sreća za čovječanstvo da je Darwin 1835. godine kao suputnicu na Beagleu s Galapagosa poveo malu petogodišnju kornjaču Harriet. Zbog oskudne pomorske prehrane bio je u iskušenju skuhati je za ručak, taman je stala na jedan tanjur, no prirodoslovac u njemu nadvladao je gurmana. Zato, ako želite saznati nešto o povijesti, pitajte kornjaču Charlesa Darwina, rođenu sto godina prije nego je Mandeljštam napisao epigram o Staljinu i završio u Sibiru. Ona jedina posjeduje potrebnu vremensku distancu za trijezno rezoniranje."

Jedna kritika na dop magazinu

Komentari

Nema komentara.