Ljetna filmska radionica na Šipanu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ljetna filmska radionica na Šipanu

Ljetna filmska radionica na Šipanu

Na festivalu u Šipanskoj luci održati će se besplatna filmska radionica i prikazati desetak ponajviše hrvatskih dugometražnih filmova.

filmski.net 31.07.2006 0 komentara

Ljetna filmska radionica na Šipanu

Treću godinu zaredom na otoku Šipanu se priprema filmski festival i ljetna filmska radionica. Na festivalu u Šipanskoj Luci od 4. do 15. kolovoza prikazat će se desetak filmova, a neki od naslova su ’KaraulaRajka Grlića, ’Što je muškarac bez brkova’ Hrvoja Hribara, film za djecu – ’Duh u močvari’ Branka Ištvančića te bosansko-hercegovački film 'Dobro uštimani mrtvaci', nedavno preminuloga redatelja Benjamina Filipovića.

Istodobno, dvanaestero mladih iz Šipanske Luke i Suđurađa u filmskoj će radionici, uz stručno vodstvo Damjana Kozole iz Slovenije, Amira Kambera iz Njemačke i Sande Kolar iz Velike Britanije, snimati film i, praktično radeći, naučiti kako film nastaje. U završnoj večeri festivala publika će moći vidjeti njihovo prvo ostvarenje, a na otvorenju, 4. kolovoza, bit će prikazana i dva filma nastala u prethodnim radionicama. Gosti festivala su redatelj Hrvoje Hribar, glumica Marija Škaričić, glazbenik Srđan Depolo, koji će održati koncert svojih i prepjevanih skladbi Leonarda Cohena te kultna dubrovačka Art Radionica Lazareti – s osnivačem i voditeljem Slavenom Toljem.

Druga je posebnost ljetnog središnjeg događaja na najvećem elafitskom otoku, sa svega dva mjesta i 400 stanovnika, što u programu svi sudionici sudjeluju besplatno!

Više - klik!

Komentari

Nema komentara.