Gay kauboji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gay kauboji

Gay kauboji

Heath Ledger i Jake Gyllenhaal glumit će gay kauboje u novom filmu redatelja Ang Leeja.

14.01.2004 0 komentara

Gay kauboji

'Brokeback Mountain' je priča o dva muškarca koji se jednog ljeta sretnu u Wyomingu i započnu vezu koja potraje dugih 20 godina. Film prikazuje cijelo to razdoblje, kao i vrijeme njihovog zbližavanja, ali se još ne zna točan datum početka snimanja.

Larry McMurtry i Diana Ossana adaptirali su kratku priču autorice E. Annie Proulx (po čijoj je knjizi već snimljen "The Shipping News"). Ovaj projekt Focus Featuresa već se dugo vremena smatra jednom od najboljih priča koje nikad nisu doživjele svoju ekranizaciju.

Razlog tome je vjerojatno kontroverzni sadržaj i već znano američko puritanstvo. Kauboji su legendarne ličnosti iz američke povijesti i na neki način simboliziraju Amerikance i njihovu kulturu. Usprkos današnjem prihvaćanju homoseksualizma u SAD-u, priča o gay kaubojima je kao priča o gay hajducima u Hrvatskoj.

Heath Ledger je nedavno glumio u 'The Order' i u 'Brothers Grimm' uz Matta Damona, a Jake Gyllenhaal s Jennifer Aniston u 'The Good Girl'. Posljednji rad redatelja Ang Leeja je priča o strip-junaku 'The Hulk'.

Komentari

Nema komentara.