Remake Halloweena i Sedam samuraja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Remake Halloweena i Sedam samuraja

Remake Halloweena i Sedam samuraja

'Halloween' Johna Carpentera 'obrađuje' Rob Zombie, a 'Samuraje' Akire Kurosawe braća Weinsteini uz pomoć Zhang Ziyi i Georgea Clooneya.

p.h. 06.06.2006 0 komentara

Remake Halloweena i Sedam samuraja

Psihotični Haddonfieldski koljač Michael Myers opet kreće u akciju. Za to je zaslužan kompozitor, povremeni glumac i redatelj Rob Wolfgang Zombie / naslovna ('House of 1000 Corpses'). Mr. Zombie će napisati i režirati novi u nizu nastavaka kultnog horora Johna Carpentera iz 1978, a bit će to verzija koja će Myersovom liku udahnuti sasvim novi život.

''Halloween' je počeo kao vrlo strašan film, ali je s godinama Myers postao popularna i prijateljska figura, pa u svim dućanima možete kupiti one slatke lutkice s njegovim likom koje kad pritisnete, zasvira tema iz Halloweena. Faktor straha je potpuno nestao. Ja ću se poslužiti potpuno drugim pristupom kako bi Mike ponovno ljudima tjerao strah u kosti. Sve ću promijeniti, čak i muziku', izjavio je Zombie u jednom intervjuu.

Film djelomično financiraju Miramax i Dimension Films, a Zombie, jedan od producenata, te glazbeni supevizor, navodno je iskamčio i blagoslov Myersovog 'pravog tate' Johna Carpentera. Premijera se planira za listopad 2007.

Svjetlo dana mogao bi uskoro ugledati i remake 'Sedam samuraja' Akire Kurosawe, kultne akcijske drame iz 1954. Honkonški akcijski redatelj, glumac i koreograf Donnie Yen ('Blade 2') nedavno se u Cannesu sastao s Harveyem Weinsteinom. Ako sve krene po planu, priča o sedmorici hrabrih samuraja koji udružuju snage kako bi obranili siromašno selo od najezde bandita kreće u produkciju. Osim Yena, u filmu bi mogli zaigrati i George Clooney i Zhang Ziyi ('Kuća letećih bodeža').

Komentari

Nema komentara.