Palac Sramote za filmske studije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Palac Sramote za filmske studije

Palac Sramote za filmske studije

'..Nije ovaj film za vas. Dosta je loš, naime, pravili smo ga za idiote.' Rekoše holivudski producenti kritičarima i osramotiše se.

p.h. 06.04.2006 0 komentara

Palac Sramote za filmske studije

'...Hmmm, napravili smo film i znamo da je totalni šit, ali svejedno ćemo ga prodavati publici, jer oni to zaslužuju...'.

Ovako otprilike glasi svježa filozofija holivudskih filmskih studija koji su upravo smislili novi način gurkanja svojih uradaka, pa su umjesto da teže kvalitativnom poboljšanju, odlučili izbaciti svaku kritičku misao koja bi mogla narušiti prodaju kino karata. Sony Pictures, Weinstein & Co, Lionsgate i Fox Searchlight polako, ali sigurno ukidaju tradiciju pretpremijernog prikazivanja filmova za novinare i filmske kritičare jer im se sve češće događa situacija u kojoj je neki film potpuno diskreditiran prije same premijere.

Prošle godine samo dva filma nisu prikazana na predprojekcijama, dok se ove godine u samo prva četiri mjeseca to dogodilo s 11 filmova, među kojima su Sonyeva sportska komedija 'The Benchwarmers' i 'SF akcija s Millom Jovovich 'Ultraviolet', Foxov 'Phat Girlz', a neki od zatajenih uradaka našli su se na listi najposjećenijih filmova, kao na primjer Sonyev 'Underworld 2' i 'When a Stranger Calls', te Lionsgateov 'Maedea's Family Reunion'.

'Ako mislimo da će predprojekcija pomoći prodaji, održat će se, a ako mislimo da neće biti od neke koristi, tj. ako se ukus kritičara ne poklapa sa senzibilitetom ciljane publike, radije ćemo je izostaviti', izjavio je Dennis Rice, Disneyev predstavnik za javnost. Senzibiliteti se očito nisu poklopili za njihov horor 'Stay Alive' koji je pušten u kina u ožujku, a pozivnica za novinare nije bilo.

Domaćini TV showa 'Ebert and Roeper and The Movies', filmski kritičari Chicago Sun Timesa Roger Ebert i Richard Roeper, svojim ocjenjivačkim kategorijama 'palac gore' i 'palac dolje' nedavno su dodali još jednu kategoriju, 'palac sramote' za filmove koji nisu prikazani na novinarskim projekcijama. Predstavnici filmskih studija uglavnom su bez komentara...

Komentari

Nema komentara.