Weinsteini i Besson mrze se javno - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Weinsteini i Besson mrze se javno

Weinsteini i Besson mrze se javno

Gospodin 'Lanjski Snijeg Besson' i 'Harvey Škaroruki' nisu u više prijateljstvu. O kojem se iznosu radi, otkrijte u nastavku teksta.

p.h. 28.05.2007 0 komentara

Weinsteini i Besson mrze se javno

Kako se poslovni odnos zakuhan na milijunima dolara teškom temeljcu može pretvoriti u rafalnu paljbu u kojoj se donedavne suradnike naziva lanjskim snijegom i beskrupuloznim grabežljivcima, otkrili su nedavno u medijskoj pucačini friško u Cannesu osunčani Harvey Weinstein, filmski magnat i suvlasnik 70% Weinstein Co. i Luc Besson, sve neuspješniji francuski producent i redatelj ('Angel A' i 'Arthur u zemlji Minimoya').

Evo kako je Luc postao 'lanjski snijeg', a Harvey propagator američkog filmskog debilizma: Besson je svoj prišivak zaradio jer se u intervjuu magazinu Suicidegirls.com usudio primijetiti kako mu je izdavač/distributer Weinstein izrezuckao 'Arthura u zemlji Minimoya' do neprepoznatljivosti prilagodivši ga američkom ukusu i potopivši tako 85 mil $ koliko je Besson u njega utukao. Zatim je stariji iz bratskog tandema Weinstein u izjavi New York Daily Newsu poručio Bessonu da ovaj pripada filmskoj povijesti i kako je gospodinu 'lanjskom snijegu' spreman isplatiti 1 mil $ ako dokaže da je za 'Artura' dao 85 milijuna. Inače, Weinstein je u medijima izjavljivao kako je 'Arthur' propao jer se ljudima ne sviđaju igrano-animirani filmovi, ali prisustvo svojih prstića na filmskoj vrpci nije opovrgnuo (nisu ga uzalud za vrijeme stolovanja u Miramaxu zvali Harvey Škaroruki).

Osim toga, Weinstein je na sve češće konstatacije kako mu firmi Weinstein Co. (TWC) baš i ne cvjetaju ruže te kako bi braća moguli mogli izgubiti kompaniju ili je biti prisiljeni pripojiti još nekoj drugoj odgovorio novinarki Varietya kako su sve to pusta naklapanja, te kako TWC i dalje iznimno dobro posluje, i ne samo to, Harvey vidi vrlo svijetlu perspektivu, unatoč tomu što im već dugo vremena nedostaje veliki kino hit.

Veliki kino hit stiže, kaže Weinstein, ovog ljeta u kina, a radi se o 'Sicku' Michaela Moorea. Ostali slijede u 2008. i svi su isključivo u vlasništvu Weinstein & Co. To su 'The Great Debaters' Denzela Washingtona, 'Crossing Over' Waynea Kramera, 'The Reader' Stephena Daldrya i 'The No. 1 Ladies Detective Agency' Anthonya Minghelle. Weinstein je i 'Grindhouse' najavljivao kao veliki hit, a Rodriguez Tarantinov hommage prašnjavim B kinima 70-ih se u konačnici pokazao kao veliki promašaj, a neuspjeh je Weinstein ovaj put pripisao needuciranosti američkog Juga i Srednjeg Zapada (još isprika pronađite ovdje).

Weinstein Co., osnovana 2005. proizvela je nekoliko velikih kino hitova, ali sam jedan golemi 'obarač' - 'Mrak film 4' koji su braća W. producirali zajedno s Dimensionom, a koji je zaradio 91 mil $ u 2006. Usporedbe radi, TWC-jev domaći utržak u 2006. je iznosio 311 mil $, dok im je do svibnja o.g. na račun sjelo tek 76.1 mil $. Ove godine u Cannesu se činilo kako Weinsteini kreću putevima uspjeha s čak tri njihove akvizicije na canneskoj tapeti, otvaračem, Wong Kar Waijevim 'My Blueberry Nights', vankonkurentskim 'Sickom' i Tarantinovim pisem 'Grindhousea' 'Death Proof', od čega je na kraju jedino 'Sicko' dobro prihvaćen.

Ipak, Weinstein kaže kako nema razloga za brigu, te kako su sve glasine izašle iz ustiju ljubomornih egzekutivaca. 'Kad se sve zbroji, nitko iz indie sektora nije zaradio kao Bob i ja, osobno i profesionalno. 400 mil $ u 12 godina, ako ne računamo prodaju Miramaxa', izjavio je Mr W. udobno zavaljen u fotelju kraljevskog apartmana u Cannesu. Što na sve to kaće gospodin Lanjski Snijeg i hoće li mu Weinstein isplatiti onaj obećani milijunčić, ostaje da vidimo

Komentari

Nema komentara.