Braća Weinsteini glancaju nunčake - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Braća Weinsteini glancaju nunčake

Braća Weinsteini glancaju nunčake

Iliti, kako se grabežljivi producentski dvomotorac baca u svijet Wuxie, Shaolina i profitabilnih mutiranih nindža kornjača.

p.h. 13.03.2006 0 komentara

Braća Weinsteini glancaju nunčake

Ako vam se davne 2001. omilila Ang Leejeva lebdeća akcija 'Tigar i zmaj', počnite se spremati za nadolazeću seriju filmova iz producentske škrinjice Boba i Harveya Weinsteina. Braća, naime namjeravaju producirati seriju filmova po romanima koji su inspirirali Anga za njegov hiperuspješni film. Radi se o romanima Wang Du Lua, tzv. 'Crane – Iron' pentalogiji koja pripada tzv. Wuxia tradiciji (wushu =borbena vještina; xia= plemenitost, hrabrost) u kineskoj književnosti.

Bivši čelnici Miramaxa su, osim 'Tigra i zmaja', otkupili prava i na preostale Du Luove romane 'Crane Frightens Cun Lun', 'Precious Sword', 'Golden Hairpin', 'Sword Spirit', Pearl Light', i 'Iron Knight, Silver vase', a za predstojeće ekranizacije kažu da imaju namjeru stvoriti kinesku verziju 'Gospodara prstenova'.

Potencijalni redatelj bi, šuškaju zlobnici, mogao imati problema s ufilmljavanjem sadržaja tih romana koji se bave borbama četiri generacije ratnika iz doba dinastije Qing jer je Lee u svom filmu iz 2001, koji je napravljen po četvrtoj knjizi koristio elemente i iz ostalih romana, pa bi sve moglo ispasti 'već viđeno'.

Weinsteini u posljednje vrijeme, osim kung fu udaraca, marljivo glancaju i svoje japansko oružje, nunčake i šurikene, jer će, nakon što su cijelo desetljeće skupljali prašinu, na velikim ekranima uskoro uskrsnuti i Leonardo, Raphaello, Donatello i Michelangelo iliti, 'Teenage Mutant Ninja Turtles'. Warner Bros i Weinsteini najavljuju nove, kompjutorski animirane nindža teeny kornjače, puno mračnije i opasnije od svojih igranih predaka. Producenti su ovim potezom zagrebali stari zlatni rudnik, jer su četiri mutanta devedesetih inkasirala skoro tristo milijuna $ u SAD, ako se ne računa profit od igračaka, igrica, sličica i ostalih licenciranih proizvoda.

Komentari

Nema komentara.