Britanski Oscari - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Britanski Oscari

Britanski Oscari

Bafta je objavila proširenu listu nominacija za ovogodišnju dodjelu. 'Prave' nominacije objavit će u ponedjeljak 19. siječnja. Zanimljiv način da se privuče medijska pozornost.

13.01.2004 0 komentara

Britanski Oscari

Lista od petnaest nominiranih bit će sužena na pet finalista. Zasad su u konkurenciji: 'Big Fish', 'Calendar Girls', 'Cold Mountain', 'Finding Nemo', 'Girl With a Pearl Earring', 'Kill Bill -- Vol. 1', 'The Lord of the Rings: The Return of the King', 'Lost in Translation', 'Love Actually', 'Master and Commander: The Far Side of the World', 'Mystic River', 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', 'Seabiscuit', 'The Station Agent' i '21 Grams'.

Prošireni popisi nominacija pokrenuli su niz špekulacija. Za najbolji film nije nominiran 'The Last Samurai', iako je Tom Cruise u konkurenciji za najboljeg glumca. Zanimljivo je također da 'Cold Mountain' ima 18 nominacija u 17 kategorija, kao i da je Scarlett Johansson dva puta nominirana za najbolju glumicu i to u filmovima 'Lost in Translation' i 'Girl With a Pearl Earring'.

Bafta je skraćenica za British Academy of Film and Television Arts, a njezine nagrade poznate su u svijetu filma kao 'britanski Oscar'. Nagrade se dodjeljuju u ukupno 19 kategorija, a više informacija o samoj organizaciji možete naći na: www.bafta.org

Komentari

Nema komentara.