Redatelju Donnie Darka zabranjen dolazak na Cannes?! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redatelju Donnie Darka zabranjen dolazak na Cannes?!

Redatelju Donnie Darka zabranjen dolazak na Cannes?!

Redatelju Richardu Kellyju visi za vratom zabrana putovanja u Cannes zbog sumnji da je – terorist.

i.a. 11.05.2006 0 komentara

Redatelju Donnie Darka zabranjen dolazak na Cannes?!

Američki redatelji i scenarist Richard Kelly mogao bi ostati lišen zadovoljstva da otputuje iz Amerike i predstavi svoj najnoviji film, 'Southland Tales', šminkerskoj sviti koja se svake godine skuplja u egzotičnom francuskom gradiću Cannesu, prenosi The Guardian. Razlog tomu jest sumnja američkih sigurnosnih službi da se radi o potencijalno opasnom teroristu no izglednije je da se radi o vrlo nezgodnoj birokratskoj pogrešci po kojoj je redatelj zamijenjen s pravim teroristom pod imenom James Kelly, čemu ide u prilog činjenica da je puno ime Donnie Darko Kellyja ustvari -  James Richard Kelly!

Kako je birokracija po svojoj prirodi vrlo spoooora, redateljeva se putovnica i dalje nalazi 'pod istragom' nikad dovoljno sumnjičave američke vlade, a prema pravilima i propisima te države, Kelly je zadužio vlastitu majku da potraži sve potrebne dokumente koji bi dokazali njegovo američko državljanstvo.

Dodatna zanimljivost vezana uz ovaj slučaj jest i to što se radnja Kellyjevog najnovijeg filma, spomenutog borca za Zlatnu palmu, 'Southland Tales', odvija u distopijskom Los Angelesu 2008. godine, paraliziranom zbog ekonomskog, a potom i generalnog kolapsa, a za razlog svemu tome implicira se briga oko sigurnosnih mjera koje su poduzete nakon terorističkih napada na SAD 11.09. 2001.

'Paranoidni frik u meni samom zaista je počeo ozbiljno razmišljati da je je cijela situacija i te kako povezana,' priznao je 31-ogodišnji redatelj koji se ipak nada putovanju preko oceana na canneski festival koji broji vrlo sitno, odnosno, započinje 19. svibnja.

Komentari

Nema komentara.