Donnie Darko dulji za ključnih 20 minuta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Donnie Darko dulji za ključnih 20 minuta

Donnie Darko dulji za ključnih 20 minuta

Kultni film redatelja Richarda Kellya nakon tri godine vratiti će se u kina i to dulji za 20 minuta koje su u prvoj verziji bile izrezane, a mučile su sve fanove. Jedva čekate?

21.04.2004 0 komentara

Donnie Darko dulji za ključnih 20 minuta

Kada se 'Donnie Darko' 2001. godine počeo prikazivati u američkim kinima, zaradio je čitavih 517 375 dolara. Nakon tog debakla film je ipak objavljen na DVD-u, od čije je prodaje zaradio ne malih 10 milijuna dolara i stekao kultni status, javlja Reuters.

Na temelju tog uspjeha distributer Newmarket Films dosjetio se da je možda tek sada došlo pravo vrijeme da se ovaj film pojavi pred brojnijom kino publikom. Film će biti prikazivan u novoj, tzv. redateljskoj verziji koja će sadržavati dodatnih 20-tak minuta filma koje nisu bile uključene u prvoj kino-verziji.

Redatelj Richard Kelly rekao je da će produljena verzija sadržavati neke scene koje su izbrisane u originalnom filmu iz 2001. godine, ali su se kasnije pojavile na DVD-izdanju. Također, biti će uključeni i neki ekstra materijali koje je redatelj namjerno izostavio i s DVD-a, a uz nove scene biti će pridodani i novi video i audio efekti.

Novi 'Donnie Darko' biti će premijerno prikazan 29. svibnja na filmskom festivalu u Seattleu. Film će se istovremeno prikazivati u deset dvorana u gradu, a ovisno o odazivu publike, Newmarket će razmotriti mogućnost nacionalne distribucije.

U filmu Jake Gyllenhaal glumi poremećenog teenagera koji možda ima nadnaravne moći, a proganjaju ga vizije dva metra visokog, čudovišnog zeca. Osim Gyllenhaala u filmu još glumi i njegova sestra Maggie, kao i Drew Barrymore, koja je film i producirala, i Patrick Swayze.

'Donnie Darko' je bio najrazvikaniji film na Sundance film festivalu 2001. godine, s ukupnim budžetom od 3.2 milijuna dolara. Sam redatelj je ovaj film smatrao promašajem sve dok ga, godinu dana kasnije, nije počeo promovirati u Velikoj Britaniji. Tamo je od prikazivanja zaradio još 2.4 milijuna dolara, a pjevaču Garyu Julesu donio je slavu.

Jules je za soundtrack filma obradio pjesmu grupe Tears for Fears 'Mad World' iz 1982. godine. Pjesma je za Božić postala No1 na britanskoj top ljestvici singlova gdje se i održala još slijedećih pet tjedana.

'Na neki neobičan način čini se da je ovaj film bio osuđen na propast prije nego što je mogao uspjeti,' zaključio je cijelu priču redatelj Kelly.

Komentari

Nema komentara.