Ta divna splitska predoskarovska groznica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ta divna splitska predoskarovska groznica

Ta divna splitska predoskarovska groznica

Imate fetiš na Oscare? Bez brige, u splitskoj kinoteci se možete olakšati, i to s devetnaest nominacija u samo pet dana.

p.h. 20.02.2006 0 komentara

Ta divna splitska predoskarovska groznica

Vjerovali ili ne, Split se trese od predoskarovske groznice, pa će po završetku Revije dokumentarnih filmova u kinoteci 'Zlatna vrata' (Pučko učilište, Dioklecijanova 7), udariti malo i po finalistima za Oskara. I to njih 6 s ukupno devetnaest nominacija u samo pet dana, od 24. do 28. veljače.

Iako je prvotni plan bio nešto ambiciozniji (nedostaju 'Syriana', 'Capote', 'Brokeback Mountain'), zbog tehničkih i organizacijskih problema te nedovoljnog broja kino kopija u Hrvatskoj, odabir je sužen na uratke snažnog autorskog i glumačkog pečata. Tako ćete u Splitu moći vidjeti Meirellesovog 'Brižnog vrtlara' s ukupno četiri nominacije (sporedna ženska, montaža, glazba, scenarij), 'Sophie Scholl: Posljednji dani' Marca Rothemunda, priču o pokretu otpora Hitlerovom režimu koji su organizirali mladi buntovnici u doba trećeg Reicha, među kojima i junakinja Sophie Scholl. Film je nominiran za najbolji strani uradak, a splitska projekcija je ujedno i hrvatska premijera. Također ćete moći vidjeti Cronenbergovu 'Povijest nasilja', 'Crash' Paula Haggisa koji je ubrao 6 nominacija, ako već niste, zatim 'Mrtvu nevjestu' Tima Burtona  koja konkurira za najbolji animirani film i Clooneyev 'Laku noć. I sretno'.

Cijena karata – prava sitnica od 15 kuna, a organizatori kažu da je sve to samo da vrate odbjegle filmofile u kina. Pa svima koji su se pronašli u prethodnoj rečenici podastiremo i gusti program koji izgleda ovako:

Petak, 24. veljače 17.30 sati / 20.00 sati: 'Brižni vrtlar', Fernando Meirelles

Subota, 25. veljače 17.30 sati / 20.00 sati: 'Sophie Scholl: Posljednji dani', Marc Rothemund

Nedjelja, 26. veljače 17.30 sati / 20.00 sati: 'Povijest nasilja', David Cronenberg

Ponedjeljak, 27. veljače 17.30 sati 20.00 sati: 'Fatalna nesreća', Paul Haggis

Utorak, 28. veljače 17.30 sati: 'Mrtva nevjesta', Tim Burton

Utorak, 28. veljače 20.00 sati: 'Laku noć. I sretno', George Clooney

Komentari

Nema komentara.