Vjerovali vi to ili ne! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vjerovali vi to ili ne!

Vjerovali vi to ili ne!

2007. bi nas trebao zabaviti akcijsko avanturistički filmski kolaž Tima Burtona i Jima Carreya o životu Roberta ' Believe It or Not!,' Ripleya!

filmski.net 29.11.2005 0 komentara

Vjerovali vi to ili ne!

Radujemo se ovoj poslovnoj suradnji već sada, naslijepo. No, obrazložit ćemo. Centralni je lik ove filmske priče, najavljene kao akcijsko-avanturistička poslastica, američki istraživač, ilustrator i novinski kolumnist s početka 20. stoljeća - Robert Ripley, koji je godinama putovao i radio serijal 'Ripley's Believe It or Not' predstavljajući neke od najvjerojatnijih pojava na majčici Zemlji. U kratkom njegovom opisu iz pera prijatelja mu nama nepoznatog, svi će i najmanji poznavaoci ukusa Burtona i Carreya prepoznati materijal kojem u duetu nisu mogli odoljeti.

'…..crtao je svakodnevno, od 7 do 11 ujutro i to odozgo prema dolje, oblačio se uvijek u svijetle boje i uzorke, nosio je leptir mašnice i dvobojne cipele. Bio je kolekcionar automobila, ali nikada nije naučio voziti, mada je često za snimanja koristio prilično kompliciranu tehniku, bojao se telefonirati jer je mislio da će ga smaknuti struja! Nikada nije naučio plivati, ali je u svojoj zbirci posjedovao neke najnevjerojatnije primjerke plovila; od ručno izdubljenih kanua do izvornih kineskih, velikih, mornarskih plovilica koje je pokretala četa veslača…'

Ako ikoga možete zamisliti u ulozi Ripleya, to je Carrey, ako ikoga želimo da se poigra s njegovom pričom, to je Burton. No njima nije bilo dovoljno koincidencija i preklapanja pa su zaposlili scenaristički duo Larry Karaszewski&Scott Alexander koji su radili na Burtonovu 'Ed Woodu' i Carreyevom 'Man on the Moon'. Snimanje bi, kako prenosi Variety, trebalo započeti u listopadu 2006. u Londonu, da bi film, radnog naziva 'Belive It or Not!', premijerno bio prikazan nekada pri kraju 2007. godine.

Komentari

Nema komentara.