Glumci i vi koji to želite postati - pažnja! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glumci i vi koji to želite postati - pažnja!

Glumci i vi koji to želite postati - pažnja!

U sklopu 39. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (21.-24.09) održat će se MICHA radionica!

m.n. 26.07.2005 0 komentara

Glumci i vi koji to želite postati - pažnja!

Beogradski internacionalni teatarski festival – BITEF 2005. pod svoje je skute, u razdoblju od 21. do 24. rujna prigrlio međunarodnu MICHA radionicu, a razlog našoj žurnosti jest upravo rok za vaše prijave, biografije i aplikacije – sve mora biti poslano do 21. kolovoza. Za one neupućenije, MICHA je skraćenica za Michael Chekhov asocijaciju (klik na site!) kojoj je cilj da Čehovljeve vizije poveže s radom glumaca, redatelja i pedagoga u kazalištima diljem svijeta.

U opreci prema idejama Stanislavskog, Čehov naglašava važnost tijela i mašte ('Ono što želite znati o liku saznat ćete kroz niz fizičkih postura'), a upravo će se te ideje provlačiti ovim jesenskim beogradskim radionicama – studentima i glumcima pružit će se dodatni poticaj u razvijanju vlastite kreativnosti.

Gosti predavači također zahtijevaju posebnu pažnju – uz našu domaću glumicu Suzanu Nikolić koja je stipendistica newyorkške akademije Tisch School of Art, na mjesto predavača zasjest će i Scott Fielding, ravnatelj glumačkog studija 'Michael Chekhov' i umjetnički direktor Alchemia Theatrea u Chicagu.

Iako nigdje nismo mogli iskopati koliko biste za cijelu edukaciju morali iskeširati, klik vi lijepo na Culturenet gdje imate sve ostale podatke, pa sretno dalje!
Komentari

Nema komentara.