Jason Bourne, 3. put - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jason Bourne, 3. put

Jason Bourne, 3. put

Bourneov identitet i nadmoć dobit će i treću imenicu: ultimatum, čiji scenarij priprema Tony Gilroy. Drugo nije bilo moguće, ipak je Ludlum napisao trilogiju.

m.n. 28.06.2005 0 komentara

Jason Bourne, 3. put

Eksploataciji Roberta Ludluma u filmske svrhe definitivno nema kraja. Kako i bi kad je čovjek napisao tridesetak špijunskim romana koji su sasvim dobar početak nekog blockbustera. Kako je pokojni Ludlum najpoznatiji po Bourneovoj trilogiji, red je da se trokut zatvori i u filmskom smislu. Nakon 'Bourneovog identiteta' i 'Bourneove nadmoći' spremaju nam 'Bourneov ultimatum'. Logično, zar ne?

Adaptacije trećeg nastavka o špijunu Jasonu, ah, Bourneu, već se prihvatio Tony Gilroy, koji scenaristički stoji i iza ostalih nastavaka, a sve se odvija pod budnim okom Universal Picturesa. Budući da su prethodna dva nastavka zgrnula više od 550 milijuna dolara širom svijeta, nije čudno da je za nastavak zainteresiran i Matt Damon koji je u oba dijela utjelovio špijuna kojeg muči amnezija. Razlog za spekulaciju definitivno je i ime režisera – nakon što je prvog Bournea odradio Doug Liman, a drugog Paul Greengrass, ime trećeg sretnika tek se očekuje.

Jason Bourne tj. David Webb (jer Bourne mu je samo nick) se u 'Ultimatumu' ponovo sukobljava sa svojim dugogodišnjim neprijateljem Carlosom Jackalom, te uz pomoć svoje žene i prijatelja otkriva tajnu organizaciju u Vijetnamu. Zanimljivo je da su mnogi Ludlumovi fanovi bili izrazito razočarani ovom knjigom, tako da se opet vraćamo na umijeće Tony Gilroya. Premijera je najavljena za 2007. godinu.

Komentari

Nema komentara.