Denzel&Spike u borbi za njihovu stvar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Denzel&Spike u borbi za njihovu stvar

Denzel&Spike u borbi za njihovu stvar

'Inside Man' je prepreden policajac, Washington. Iskusan pljačkaš banaka mu je suparnik u nadmudrivanju, a redateljska je palica u rukama Spikea Leea.

m.n. 05.04.2005 0 komentara

Denzel&Spike u borbi za njihovu stvar

U slijedećoj je priči visoko upotrebljiv i koristan termin 'crna braća', bez ikakvih, ne daj bože, rasističkih konotacija. Za takve je kategorije prije svega zaslužan Spike Lee, redatelj koji se ne libi kroz svoja djela lansirati političke i motivacijske poruke Afroamerikancima, dok se Denzel Washington ovdje nalazi kao neoborivi heroj i muza.

Na redu je 'Inside Man', novi zajednički projekt starih suradnika (zajedno radili na filmu 'Malcom X', 'Mo Better Blues' i 'He Got Game') koji su si baš kroz zajedničke napore priskrbili potvrde kritičara.

'Inside Man' je više denzelovska nego leejevska priča – glavni je junak iskusan i svim mastima premazan policajac, koji pokušava nadmudriti pljačkaša banaka čije su sposobnosti također istog kova. Da će policajac biti gospodin Washington, nije potrebno posebno podcrtavati, dok ime pametnog lopova visi u zraku. Snimanje bi trebalo početi kroz nekoliko mjeseci, negdje oko lipnja, odmah nakon Denzelovih broadwayskih obveza.

Naime, najveći crni muškarac na filmskim platnima upravo se ovih dana okušao i na daskama, pucajući odmah u sridu tj. u shakespeareovsku tradiciju. U drami 'Julije Cezar' uprizorio je Bruta i uživa u promjeni iako mu sve kritike baš i nisu naklonjene.

Komentari

Nema komentara.