Gastal za Cassavetesa mlađeg - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gastal za Cassavetesa mlađeg

Gastal za Cassavetesa mlađeg

Nicka Cassavetesa 'Alpha Dog' je stigao tik do kraja produkcije. Tamo ga dočekala prazna blagajna i veliko uhićenje spremno da mu pomrsi sve račune.

m.n. 04.04.2005 0 komentara

Gastal za Cassavetesa mlađeg

Iako smo vas tik pred mjesec dana izvjestili da se projekt 'Alpha Dog', čije se realizacije primio Nick Cassavetes, primiče kraju, nove informacije ipak daju naslutiti da to baš i neće biti tako lako. Film je, baš kao što smo vam najavili, inspiriran životom i djelom najmlađeg most-wanted kriminalca na listi FBI-a, dilera, silovatelja i ubojice Jessea Jamesa.

Probleme (ne) treba tražiti u zvjezdanom castu koji čine Emile Hirsch, Bruce Willis, Justin Timberlake i Sharon Stone, već u činjenici da je Cassavetes, slavni sin još slavnijeg oca Johna, potrošio svu lovu koju mu udjeliše New Line Cinema i producent Sidney Kimmel. Koliko zelembaća mu još fali i u kojoj je fazi produkcija pitanja su koja će ostati bez odgovora, no jasno je da je priča stala u natezanciji distributera i producenata – Kimmel smatra da bi motivaciju trebao podebljati New Line Cinema, dok se studio nije spreman isprsiti prije nego vidi konkretne rezultate.

No, osim novčanih teškoća, Cassavetesov se križ sastoji i u nekim, mogli bi ih nazvati, izmjenama tehničke prirode. Naime, Jesse James Hollywood je nedavno uhićen u Brazilu, pa sad sjedi u zatvoru i čeka na pošteno suđenje. Implikacije njegovog uhićenja po film mogle bi biti višestruke: prerađivanje scenarija, dosnimavanje novih scena i angažman još pokojeg glumca (a sve to dok se moli za veći džeparac) bit će popraćeni i nemilosrdnim zakonskim regulama.

Izgledno je, naime, da će problema biti s distribucijom tj. da ona neće biti moguća tako dugo dok traje suđenje, ne bi li se osigurao što objektivniji proces, a od ionako atraktivnog zločinca maknula nepotrebna pažnja javnosti. Cassavetesu s razlogom raste čir.
Komentari

Nema komentara.