Iron Man sljedeći je na redu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Iron Man sljedeći je na redu

Iron Man sljedeći je na redu

Na velika se platna sprema još jedan tehnološki heroj koji ima plemeniti cilj – borbu za pravdu i slobodu. U pregovorima za adaptaciju je Nick Cassavetes.

m.n. 30.11.2004 0 komentara

Iron Man sljedeći je na redu

Ovih dana filmskim svijetom rulaju stripovi, čini se. Prema Hollywood Reporteru, New Line pregovara s Nickom Cassavetesom (The Notebook) e ne bi li se ovaj prihvatio adaptacije stripa Marvel Comicsa 'Iron Man'. Scenarij su već obećali razraditi David Hayter, Alfred Goug i Miles Millar, a prema njihovim riječima filmska ekranizacija trebala bi reflektirati tehnološke, političke i socijalne trendove.

Upućeni kažu da je izbor Cassavetesa, čiji radovi uključuju emocionalno nabijene filmove tipa 'John Q', pomalo neobičan za ovu znanstveno-fantastičnu inačicu budući da nema iskustva s visokobudžetnim filmovima niti pak efektima nabudženom strip franšizom. Čelni ljudi Marvel Comicsa tom činjenicom nisu niti najmanje poljuljani, već navode kontraargumente – niti Sam Raimi (Spiderman), niti Bryan Singer (X-Men) niti ostali autori koje su proslavile stripovske adaptacije nisu imali nekog posebnog iskustva s akcijanerima niti sa sličnim žanrovima.

U originalu je Iron Man, kreacija gospodina Stana Leea, ustvari bilijunaš i industrijalac, najimaginativniji kreator oružja Tony Stark, koji je svoje neprobojno odijelo razvio najprije da bi si spasio život (jer konkurencija ga želi ubiti), a kasnije ga poboljšao da bi u njemu mogao letjeti. Strip je prvi puta svjetlo dana ugledao 1960. godine, a originalno je lik Iron Mana tj. Starka trebao biti zatvorenik Vijetkonga, da bi prošao razne evolucijske etape – Stark se borio protiv političkih i industrijskih špijuna, a uz sve je to bio teške osobne bitke s ovisnošću o alkoholu.

Uz glavnu je ulogu od samog početka vezan Tom Cruise, ali još nije potvrđeno tko će se na kraju i pojaviti u ekipi. Kao i kod ekranizacije bilo kojeg stripa, možemo očekivati specijalno efektne bljeskove, nevjerojatnu tehnološku potkovanost i adrenalinsku špicu ili više njih.

Komentari

Nema komentara.