Majstora Cassavetesa sin - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Majstora Cassavetesa sin

Majstora Cassavetesa sin

'Alpha Dog' se polako privodi kraju, a na obzor se pridiglo još nekoliko vrlo izvjesnih projekata. Osim što su izvjesni čine se i vrlo zanimljivima.

h.p. 08.03.2005 0 komentara

Majstora Cassavetesa sin

Scenarist i redatelj Nick Cassavetes u poslu je preko glave. 'Alpha Dog', film kojeg smo nedavno najavljivali polako se bliži kraju. Osnovna informacija kako je u razmatranje uzeta zanimljiva i stvarna ljudska sudbina najmlađeg američkog 'most wanted' kriminalca Jessea Jamesa naravno nisu mijenjane. U ponavljački dio spadaju i informacije o doista intrigantnom castu kojeg predvode Emile Hirsch i Sharon Stone, a odmah iza leđa im stoje Bruce Willis i Justin Timberlake. Film će u redovite distribucijske vode tijekom godine, a vrijedni Nick najavljuje nove poslove.

Nick Cassavetes sin je slavnog redatelja Johna Cassavetesa, no odlazak u močvaru obitelji Cassvetes ako se može, onda se i treba izbjeći. Ima ih k'o Rusa i svi se bave filmom. Obiteljski model popunjavanja filmaških redova očigledno nije samo naša izmišljotina... No obećali smo da u te vode nećemo ploviti, tim više što naš junak dana, Nick, ima podosta novoga u pripremi.

Poslovni brak s kompanijom A – Mark Entertainment kojeg je nedavno sklopio omogućit će mu dovoljno financijskog, ali i autorski slobodnog (nije da mu ne vjerujemo, ali ovo zvuči pretty nategnuto) prostora za ostvarivanje vlastitih projekata. Prvi je na rasporedu scenarij naslova 'Unless That Someone Is You' kojeg je pisao još sa svojim pokojnim ocem Johnom (umro '89). Film bi trebao režirati Paul Johnson, a glavna uloga namijenjena je Ashley Judd.

Ipak, furka koju Nick Cassavetes najvoli isfurati jest potpisati istodobno i scenarij i režiju. Ono, autorski film i tako to. Na tom je tragu adaptacija i ekranizacija povijesnog romana Richarda Zacksa 'The Pirate Hunter'. No, tu nije kraj. Pripreme su započele na projektu 'Crossroaders', koji će se pozabaviti nelegalnim načinima pelješenja kockarnica. U tu je svrhu kao stručni savjetnik pozvan i ekspert s tog područja, izvjesni gospodin Forte. Očigledno, realna jabuka ne pada daleko od realnog stabla! ;)

Pored svih najavljenih filmova, Cassavetes priprema i suradnju s televizijskom kućom HBO na serijalu 'Rehab' (u pilotu će glavnu rolu imati Courtney Cox Arquette), a kao veliki je san istaknuo želju koja ga proganja posljednjih deset godina: ekranizacija Tim O'Brienovog književnog predloška 'Going After Cacciato'.

U poplavi poslova nadamo se samo kako razmahani Nick nije zaboravio da treba jesti puno voća, redovno lijegati i uopće zdravo živjeti. Puno posla iziskuje i puno energije. Ako ga se misli obaviti kako pristoji - dobro.

Komentari

Nema komentara.