Johnny Depp, pirotehničar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Johnny Depp, pirotehničar

Johnny Depp, pirotehničar

Ne, nije to naš lijepi Johnny odlučio proširiti paletu svojih interesa i zanimanja, niti je to nova adrenalinska furka slavnih – to je tek novi film.

h.p. 11.03.2005 0 komentara

Johnny Depp, pirotehničar

'The Bomb in My Garden' nefikcijska je knjiga koju je potpisao nuklearni znanstvenik Mahdi Obeidi u suradnji s novinarem Kurtom Pitzerom. Riječ je o Iračaninu koji je nakon uleta Amera u potrazi za biološko – atomski – kemijski – i – inim oružjem pokušao spasiti svoju kožu predajom svih tajni na kojima je radio za Saddamov režim. No Ameri nisu od onih lakovjernih, a ne. Nisu mu odmah povjerovali i desila se situacija kao iz špijunskih romana: 'Čiji si ti; naš ili njihov?' – snažnim je glasom upitao John. Uživao je u svojem čvrstom, no svejedno gotovo mangupski zvonkom glasu novi regionalni povjerenik CIA za Baghdad. 'Naš! Ovaj... Vaš!' – Zajeca Mahdi brišući nervozno znoj sa svog izboranog čela i popravljajući sad već pošteno zamagljene naočale...

E pa ovo druženje sa šund krimićima otisnutim na papiru koji se na ljestvici kvalitete nalazi negdje između brusnog i toaletnog stvarno se desilo. Lako se sada nama šaliti, ali tamo su ljudi riskirali i više od samo vlastitith života. Na kraju krajeva naš junak Mahdi Obeidi je čak i u vlastiti vrt zakopao dijelove koji su trebali poslužiti izradi iračke nuklearne bombe... Što je točno bilo morat ćemo malo pričekati; čak i manje no što smo mislili: Johnny Depp zajedno s Initial Entertainment Group organizacijom uzeo je na svoja leđa to poslovno breme, a kad on radi – frcaju filmovi. Do vraga, pa glumac je ;)

Ipak, ostaje upitno po kojem je kriteriju izabrao ovu priču. Misli li da njegovim zemljacima treba podsjetnik na to zašto su krenuli u rat s Irakom? Misli li raskrinkati upitne razloge zbog kojih je njihova zemlja krenula u rat s Irakom? Ili je jedini poticaj tek iznimna životna priča iznimnog čovjeka u krajnje stresnoj situaciji? Saznat ćemo na vrijeme.

Komentari

Nema komentara.