Horror Making Frenzy! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Horror Making Frenzy!

Horror Making Frenzy!

Ima takvih dana. Danas - horori, horori i još horora: Tarantino, ekipa The Machinista, Raimi, Hayek, Cage..., svi u istom žanrovskom loncu.

h.p. 08.03.2005 0 komentara

Horror Making Frenzy!

Otvaramo s najlajvijim i najpompoznijim: Quentinom Tarantinom. E pa nije dovoljno što je nedavno najavio 'Inglorious Bastards', sad se baca na milo djetešce i ljubimca svih zaljubljenika u horor žanr po nazivu serijal 'Petak 13'. Kuloarske priče o snimanju 'Ultimate Jason Voorhees' filma već su neko vrijeme u opticaju, no ovo je prvi glas o ulasku QTa u te vode. S njim je sve moguće, na to smo odavno naučili.

Redatelj Brad Anderson i scenarist Scott Kosar po posljednji su put surađivali na 'The Machinistu' kojeg tek očekujemo u kinima, ali izgleda da njihova kreativna sinergija još uvijek nije iscrpljena. 'The Crazies' bi trebao biti trenutak nove suradnje, a poznavatelji malo starijih naslova odmah će zbrojiti dva i dva i shvatiti kako imamo u najavi jedan remake. Horor bard George A. Romero je 1973. godine snimio istoimeni original (naslovna fotka).

U kategoriju 'remake' spada i 'Wicker Man' redatelja i scenariste Neila LaButea. Prvo filmsko doticanje nestanka mlade djevojke i otkrića poganskih rituala u hvaljenom je istoimenom naslovu iz 1973. igrao Christopher Lee, a u projektu s čijom se realizacijom započinje tijekom skorašnjeg srpnja imat ćemo priliku pogledati čovjeka s tisuću lica (no nije on kriv što su svih tisuću koje je uvježbao međusobno tako slična da su neraspoznatljiva) Nicholas Cage.

'Wicker Man' iz 1973.

Posljednji JC u nizu, Jim Caviezel, igrat će u horor trileru – nezavisnjaku 'Unknown'. Čovjeku mističnog lica pripast će uloga mističnog junaka, a iz tek pokoje informacije o sinopsisu da se zaključiti kako će film biti koncipiran nalik 'Mementu': do posljednjeg trenutka gledatelji neće znati tko je kriv, tko je prav i o čemu je u biti riječ. Režijom će se pozabaviti Simon Brand, a snimanje započinje krajem mjeseca.

Jezovitost će biti prevladavajući osjećaj (ako sve prođe kako je zamišljeno) i novog filma Salme Hayek, Johna Travolte i Jamesa Gandolfinija. Todd Robinson napisao je scenarij i primit će se režije, a film 'Lonely Hearts' ponudit će nam istinitu priču o serijskoj ubojici Marthi Beck koja je žarila i palila četrdesetih godina prošlog stoljeća. Kao da tih godina nije bilo dovoljno zla i bez krvožedne Marthe...

Producentski trust mozgova Mike De Luca, Sam Raimi i Josh Donen u okrilju kuće Sony realizirat će film 'Priest'. Potencijalni redatelj i potencijalni glumački sastav još nije objelodanjen, no ono što jest tiče se sadržaja: svećenik se oglušuje o crkvene norme i udružuje snage s mladim šerifom i jednako starom svećenicom u potjeri za vampirima koji su mu oteli nećakinju. Vampirski western hororac nam se sprema...

Za kraj smo ostavili vijest o smrti Debre Hill. Bila je suscenaristica Johnu Carpenteru na kultnom naslovu strave 'Noć vještica', no u filmskoj se industriji nije zaustavila samo na tome. Debra Hill je predstavljala i jednu od prvih žena u (za njenog početka) vrlo muškim produkcijskim vodama. Ta davna vremena njenih produkcijskih početaka bila su, vjerovali ili ne, sredina osamdesetih. Umrla je u 54. godini od posljedica karcinoma.

Komentari

Nema komentara.