DHF 14, detalji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      DHF 14, detalji

DHF 14, detalji

Da dolaze dani koje morate rezervirati isključivo za hrvatski film već vam je dobro znano. Uz već postojeću najavu, nudimo vam brojkice i još pokoju caku.

m.n. 24.02.2005 0 komentara

DHF 14, detalji

Četrnaesta po redu hrvatsko-filmska revija počinje 4. travnja. Iako je natječaj službeno završen 20. veljače, zbog već poznate neorganiziranosti domaćih nam filmaša, direkcija je u selekciju ipak odlučila uzeti i filmove koji će pristići ovaj tjedan. Povučene su dakle i neke crte zvane suma sumarum – dosad je na festivalsku adresu pristiglo 220 naslova, od kojih je najveći broj dokumentaraca (61).

Bilo kako bilo, poznata su i imena ljudi koje možemo smatrati odgovornima za program – Saša Vojković je selektor za igrani film, Simon Bogojević Narath za namjenski i glazbene spotove, ekperimentalni bira Ivan Paić, dok će se opsežnim dokumentarnim programom baviti prošlogodišnji laureat Goran Dević. Za animirani film nam ime još nije znano jer se Nicole Hewitt, koja je to trebala iznijeti, povukla iz cijele priče. Što se poštovanog žirija tiče, strogoću će trenirati Želimir Žilnik, Vlatka Vorkapić i Tomislav Kurelec, a Dane će svečano otvoriti 'Oprosti za kung-fu' Ognjena Sviličića.

Prije službenog otvaranja, već od 28. ožujka, za nabrijanu će publiku biti spravljen odličan koktel pretprogram, sastavljen od pojedinaca i pravaca koji su utjecali na domaću nam kinematografiju tj. od revije portugalskih kratkih metrova, norveških, danskih i poljskih dokumentaraca, izložbe hrvatske filmske fotografije i još brdo toga.

U moru svih opcija poseban poziv šaljemo vama brzima na peru. Naime, Hrvatski filmski savez u suradnji s Danima hrvatskog filma i svima nam dragom Booksom raspisao je natječaj za scenarističku radionicu 'Palunko' koja će se održati od 29. ožujka do 8. travnja pod palicom slovenskog scenarista Mihe Mazzinia. Ako ste zaintrigirani, do 15. 3. na irena@hfs.hr pošaljite ljudima sinopsis za igrani film, svoju biografiju s adresom, te pripremite 150 kuna za kotizaciju. Čitamo se :)
Komentari

Nema komentara.