Na setu - Charlie and the Chocolate Factory - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na setu - Charlie and the Chocolate Factory

Na setu - Charlie and the Chocolate Factory

Snima se punom parom, a zasigurno vam možemo obećati da će nam bajkoviti Burton pružiti obilje bizarne estetike.

m.n. 01.12.2004 0 komentara

Na setu - Charlie and the Chocolate Factory

Presladak bombončić 'Charlie and the Chocolate Factory' jedno smo vrijeme ostavili po strani, jer bi nam svakog puta slina doslovno curila na usta. Ipak, da vas podsjetimo – ponovna ekranizacija Ronald Dahlovog romana bit će mistična, šarena, bajkovita i kompleksna. Tim Burton se, po dobrom starom običaju, strašno ufurao u cijelu priču, a dok svi zajedno odbrojavamo evo i detalja.

Sigurno ste zapamtili da će nositelj glavne uloge biti Burtonova muza,
Johnny Depp, dok će redateljeva miljenica, a usput i djevojka, Helena Bonham Carter glumiti gospođu Bucket, majku malog Charliea tj. Freddiea Highmorea mladog glumca kojem je ovo već druga po redu uloga s Deppom (nakon 'Neverlanda'). Šuška se da maštoviti inovator Burton snima puno mračniju verziju (nije li vam to čudno?) nego je to bio film u režiji Genea Wildera, a on je sam objasnio da mu se ekranizacija iz 70-tih ne sviđa: 'Ne želim srušiti ljudima snove iz djetinjstva, ali originalni film je toliko patetičan. U svačijem životu ima one mračne strane pomiješane s dobrim stvarima i upravo to želim prikazati u filmu'.

Johnny Depp kao Charlie

Javnosti su prezentirane samo neke scene sa snimanja u Londonu te poster filma (naslovna fotografija), dok se sve ostalo strogo čuva u tajnosti. O filmu i ponovnoj suradnji s ćaknutim redateljem za
BBC je šturo progovorio i Johnny Depp: 'Raditi s Timom mi je kao da se vraćam kući. Mislim da će ovo biti predivan film, kombinacija Dahla i Burtona je vrlo uzbudljiva'. Zaintrigirat će vas i izjava scenarista Johna Augusta koji je otkrio da mu senzibilni redatelj nije dozvolio da odgleda verziju iz 1971. prije nego napiše scenarij da bi ostao vjeran svojim vizijama.

Tvornica u kojoj se snima

Ipak, fanovi već imaju neke kritike – Oompa Loompasi koji su originalnoj verziji romana ustvari bili Pigmeji, a u filmu 1971. godine imali svijetlu put, u Burtonovom će remakeu opet biti svjetlokošci, a druga kritika ide na račun dizajna njihovih odora – na forumima razglabaju da su im ružne. Novina je i da će skladatelj Danny Elfman, osim što potpisuje glazbu za film, otpjevati i sve pjesme Oompa Loompasa, a također će imitirati i njihove glasove. Osim glazbene uvertire, za ovo je djelce strašno bitan onaj slatki dio – specijalnu Wonka čokoladu za film proizvodi Nestle.

Oompa Loompasi

Priča se da je Johnny Depp, koji inače živi u Parizu, svoju prikolicu (koja je najveća na setu) pretvorio u beduinski šator, prepun svilenih zavjesa i jastučića. Ova visokokalorična slastica svjetlo bi dana trebala ugledati u lipnju sljedeće godine, a do tada misli draškajte fotografijama.

Komentari

Nema komentara.