Ratni gay film u režiji Sama Mendesa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ratni gay film u režiji Sama Mendesa

Ratni gay film u režiji Sama Mendesa

Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal i Lucas Black u studenom započinju snimanje 'Jarheada', Mendesove adaptacije ratnih memoara iz Pustinjske Oluje.

m.n. 21.10.2004 0 komentara

Ratni gay film u režiji Sama Mendesa

Ovih dana često spominjemo ista imena. Čini se da su u žestokoj konkurenciji neke face ipak u prednosti. Prema  Hollywoodreporteru, Jamie Foxx i Lucas Black prodružuju se Jakeu GyllenhaaluSam Mendesovom filmu 'Jarhead'.

Ovaj trojac bit će marinci u vodu američke vojske, jer je priča koja se snima za Universal Pictures bazirana na ratnim memoarima Anthonyija Swofforda o Zaljevskom ratu. Glavni je lik bivši marinac snajperist koji priču o Pustinjskoj oluji priča iz svog kuta.

Scenarist William Broyles također je bio sudionik američkih borbi u Vijetnamu, pa je zahvaljujući svojim iskustvima vrlo živo adaptirao Swoffordove dojmove te detaljno i vjerno opisao ratne scene. Nije poznato koja je politička orijentacija filma, pro ili kontraamerička, ali zna se onaj ljudski dio priče jer memoari opisuju vojnike kao brutalne, bezobzirne sadiste na granici sociopatije. Ne izostaju ni lascivni, naravno, homoseksualni sadržaji.

Produkcija se planira za početak studenog, a snimat će se u Los Angelesu i još nekim lokacijama u Californiji, dok se u kasnijem stadiju planira posjet Saudijskoj Arabiji. Od fantastičnog tria očekuje se da prođu kratku vojnu obuku u kampu da bi što vjernije odigrali ulogu. I da se vole međusobno.

Komentari

Nema komentara.