Casting za Fincherovog Zodiaca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Casting za Fincherovog Zodiaca

Casting za Fincherovog Zodiaca

Da Fincherovih filmova nema bez serijskog ubojice već je jasno. Uloge u Zodiacu podjeliše Jake Gyllenhaal, Robert Downey, dok se Mark Ruffalo još nećka.

m.n. 19.04.2005 0 komentara

Casting za Fincherovog Zodiaca

Da nam legendarni David Fincher sprema novi film, najavismo vam već u siječnju. Budući da su mu dogovori za film 'Benjamin Button' neslavno propali, ovaj put je odlučio svoje misli provesti u djelo. Ime projekta je, kao što znate, 'Zodiac', riječ je o istinitom događaju, glavni je protagonist istoimeni serijski ubojica (kako to već kod Finchera biva) koji je punih 25 godina harao po San Franciscu, počinivši 37 ubojstava, a najnoviji su glasi da su glavne uloge prihvatili Jake Gyllenhaal i Robert Downey, dok Mark Ruffalo još uvijek pregovara.

Gyllenhaal bi tako trebao glumiti Roberta Graysmitha, novinara, strip crtača i autora dvaju naslova ('Zodiac' i 'Zodiac Unmasked') na kojima se filmska priča i temelji, dok će Downey zaigrati njegovog kolegu po zanatu, Paula Averya. Marka Ruffala čeka istražiteljska pozicija.

Naime, ubojica je koristio novine San Francisco Chronicle da bi komunicirao s policijom, konstantno pišući pisma s detaljnim opisima događaja, tako da su novinari silom prilika bili u fokusu događanja te vezani uz istragu. Najstrašnija je činjenica da Zodiac nikad nije uhvaćen zbog raznih peripetija oko istrage; iako je Graysmith vjerovao da zna tko je ubojica, osumnjičeni je na slobodi umro 1992. godine.

Budući da je Fincher znan kao jedan od zahtjevne klijentele, financijske snage udružiše Warner Bros i Paramount Pictures (što puno govori o tome što možemo očekivati od filma), dok je producentski dio priče na leđima Phoenix Picturesa. Produkcija kreće sredinom kolovoza. Update slijedi :)
Komentari

Nema komentara.