2x4 sata ZF rimejka - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      2x4 sata ZF rimejka

2x4 sata ZF rimejka

Ridley Scott i Frank Darabont će za produkcijsku kuću Sci Fi Channel napraviti četverosatne remakeove starih znanstvenofantastičnih filmova.

08.09.2004 0 komentara

2x4 sata ZF rimejka

Dvojica filmaša tako će se priključiti holivudskoj ekipi koju je oko svojih novih projekata okupio Sci Fi Channel, izvješćuje Variety. Među njima se već nalaze Steven Spielberg, Martin Scorsese, Nicolas Cage, Bryan Singer i mnogi drugi poznati igrači.

Redatelj Ridley Scott ('Alien', 'Gladijator', 'Pad crnog jastreba') pristao je za Sci Fi producirati i nadgledati četverosatni remake trilera 'The Andromeda Strain' iz 1971. godine. Radnja tog filma bavila se grupom znanstvenika koji se okupljaju u podzemnoj ustanovi s namjerom da unište vanzemaljski virus koji je poharao stanovnike malog grada u Novom Meksiku. Scenarij piše Pulitzerom nagrađeni Robert Schenkkan, a ravna se prema romanu 'Andromeda' poznatog pisca Michaela Crichtona.

Frank Darabont ('Iskupljenje u Shawshanku', 'Zelena milja') će se za to vrijeme baviti još jednim remakeom u trajanju od četiri sata. Tadi se o znanstvenofantastičnom hororcu 'The Thing' iz 1982. godine. Na scenariju radi on sam, a nada se da bi ga mogao dovršiti do Božića te da će se film u kinima pojaviti već krajem slijedeće godine.

'The Thing' se bavi vanzemaljskim parazitom koji preuzima um i tijelo ljudskog bića i izaziva pokolj u izoliranoj vojnoj bazi na Južnom Polu.

Komentari

Nema komentara.