Ridley, zar opet Blade Runner? - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Ridley, zar opet Blade Runner?

Ridley, zar opet Blade Runner?

Priprema se internetski serijal filmića inspiranih Blade Runnerom, a njegov redatelj Ridley Scott razmišlja o ljudskosti, a ne i o zaradi.

s.p. 08.06.2009 0 komentara

Ridley, zar opet Blade Runner?

Ridley Scott najavio je rad na video serijalu 'Purefold' koji će biti inspiriran legendarnim 'Blade Runnerom'. Serijal će se sastojati od epizoda dugih 5 ili 10 minuta, ciljanih za objavu na internetu ili televiziji, a radnja će se događati par godina unaprijed u budućnosti. Bit će to pravi obiteljski projekt u kojem će sudjelovati Ridley, njegov brat i kolega redatelj Tony, te Tonyjev sin Luke.

Iako se najavljuje veza s 'Blade Runnerom', riječ je samo o bavljenju zajedničkom temom istraživanja koncepta ljudskosti i empatije. 'Purefold' se neće oslanjati na likove i priču 'Blade Runnera' koji su preuzeti iz romana 'Sanjaju li androidi električne ovce' jer ionako ni nema autorska prava za to.

No, cijeli koncept se temelji na slobodnoj cirkulaciji ideja, projekt se radi u suradnji s produkcijskom kućom Ag8 koja je radila na internetskom sitkomu 'Where are the Joneses?'. Autori tog serijala su ideje za pojedine epizode dobivali direktno od publike, a taj isti koncept imat će i 'Purefold', koji će prijedloge za priču dobivati preko internetske stranice FriendFeed.


'Where are the Joneses?'- serija internetskog doba.

Posebno je zanimljivo što će jedan popularni redatelj kao što je Ridley Scott ovaj svoj projekt objaviti pod Creative Commons licencom, što znači da fanovi mogu bez pitanja iskoristiti epizode serijala za remiksiranje i ostale izmjene i kasnije to objaviti kao svoj rad. Ipak, ova serija koja dopušta besplatno korištenje treba novac da bi ostala neovisna, pa će se poslužiti oprobanom metodom - plasiranjem proizvoda!

Partneri u projektu su marketinške i reklamne agencije koje će pronaći oglašivače i brandove spremne da plate ako žele da njihovi brandovi budu prikazani u serijalu. I kada u budućnosti vidite seriju sličnu 'Blade Runneru', punu velikih neonskih reklama smještenih u futuristički svijet, znajte da je svijet SF-a koji gledate - svijet korporacija!

Komentari

Nema komentara.