Nick Cave ima scenarij za 'Gladijatora 2' - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nick Cave ima scenarij za 'Gladijatora 2'

Nick Cave ima scenarij za 'Gladijatora 2'

Zvuči strašno zanimljivo, ali nema puno nade da će se Hollywood usuditi ekranizirati nešto toliko pomaknuto. Šteta!

s.p. 08.05.2009 0 komentara

Nick Cave ima scenarij za 'Gladijatora 2'

Kako snimiti nastavak 'Gladijatora' ako glavni junak pogiba na kraju filma? Nick Cave  ima maštovito rješenje: u skici scenarija zamislio je da hrabrog Maximusa rimski bogovi reinkarniraju i pruže mu šansu za nove borbe. Maximus bi tako branio kršćane od progona, a kasnije živio životom pravog antičkog junaka - poluboga. Naime, Maximus praktički živi vječno, te zapovjeda tenkovskim postrojbama u Drugom svjetskom ratu, bori se u Vijetnamu i dogura do suvremenog Pentagona. 

Izgleda da je ova bombastična ideja bila previše čak i za holivudske producente, iako su i redatelj Ridley Scott i glumac Russell Crowe bili zagrijani za ideju nastavka. Oni su nakon ogromnog uspjeha 'Gladijatora' i pozvali Nicka Cavea da napiše scenarij za nastavak, no Cave je Russellu prvo skresao na australski način: 'Look, mate, you died in the first one!'.


Završetak 'Gladijatora' - i uvod u neki novi nastavak?

Scott mu je predložio da pogleda Bergmanove filmove da bi dobio inspiraciju, pa je Cave utonio u metafizičke ideje. Njegov Maximus ispao je vječni ratnik kojem bogovi stalno manjenjuju novie bitke, a taj koncept se nije previše svidio onima u filmskoj industriji. Bilo bi zanimljivo znati da li je producent 'Gladijatora' Branko Lustig bio za ili protiv ovog Caveovog scenarija...

No, ni nakon otkazivanja 'Gladijatora 2', Cave nije odustao od filmske industrije. Napisao je scenarij za zanimljivi australski vestern 'Uvjeti predaje', pojavio se u hvaljenom 'Ubojstvo Jessea Jamesa od kukavice Roberta Forda', a njegove pjesme koriste se u raznim soundtracima. Obećao je da više neće raditi za Hollywood gdje je scenarist najniže zanimanje, a više je nego zadovoljan glazbenom karijerom. A za one koje zanima kako u cjelosti izgleda Caveov sinopsis za 'Gladijatora 2', klik ovdje.

Komentari

Nema komentara.