I šut u guzicu je jedan korak naprijed - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I šut u guzicu je jedan korak naprijed

I šut u guzicu je jedan korak naprijed

Spike Lee je za svoj novi, provokativni uradak 'She Hate Me' angažirao relativno nepoznate glumce kojima bi ovaj film mogao biti značiti veliki pomak u karijeri. 

23.07.2004 0 komentara

I šut u guzicu je jedan korak naprijed

Anthony Mackie i Kerry Washington dosada su bili 'osuđeni' na sporedne uloge, male produkcije i televizijske filmove. U Spike Leejevom 'She Hates Me' oni su glavne face, a svoj posao su prema prvim pričama odradili i više nego dobro.

'She Hates Me' je pomalo uvrnuta priča u kojoj je izmješano nekoliko kontroverznih slojeva radnje. Glavni lik John Henry Armstrong (Mackie) dolazi na 'crnu listu' kompanije u kojoj je zaposlen jer je razotkrio korumpirano trgovanje dionicama. Tvrtka mu zamrzava bankovni račun pa je prisiljen obratiti se za pomoć svojoj bivšoj zaručnici Fatimi (Washington). Ona je sad u lezbijskoj vezi pa ga za protuuslugu zamoli da napravi dijete i njoj i njenoj partnerici. Uskoro John počinje i svim njezinim lezbijskim prijateljicama pružati iste usluge, a svaki 'pokušaj zatrudnjivanja' naplaćuje masnih 10,000 dolara.

Anthony Mackie je dosada imao zapaženiju ulogu u glazbenoj drami '8 milja' i u 'Mandžurijskom kandidatu' u kojem je glumio uz Denzela Washingtona. Također, velik dio svoje slave duguje Leeju i njegovoj drami 'Malcom X', s kojom su se Anthonyu otvorila vrata Hollywooda. Mackie će uskoro imati prilike surađivati s još jednim velikim glumcem, Samuelom L. Jacksonom u akcijskoj komediji 'The Man'.

Blažen među lezbijkama

Kerry Washington je poznato lice iz 'Tragova na duši', a i nju već čekaju veliki projekti. U biografskom filmu o Rayu Charlesu, kojega će režirati Taylor Hackford ('Dokaz života'), glumiti će suprugu preminulog pjevača. Mjesta se za nju pronašlo i u visokobudžetnoj akciji 'Mr. and Mrs. Smith' u kojoj će se družiti s Angelinom Jolie i Bradom Pittom.

Zanimljiva priča 'She Hate Me' dodatno je podebljana bockavim političkim komentarima poput onog da je predsjednik Bush lažan kao i novčanica od tri dolara. Ništa manje 'bolno pitanje' u izbornoj godini u SAD-u je i pravo homoseksualaca na roditeljstvo, a sve je još začinjeno korupcijom u velikim korporacijama. Zbog eksplicitnih sadržaja i oštrog jezika film je u SAD-u zabranjen za sve mlađe od 18, zbog čega će zvučati još interesantnije za stariju publiku.

Vjerojatno je i sam Spike Lee smatrao da je prigodnije u takvu 'vruću kašu' umočiti mlade i neafirmirane glumce, a očito je da mladci u njoj znaju jako dobro plivati.

Komentari

Nema komentara.