Stižu friški zombiji! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stižu friški zombiji!

Stižu friški zombiji!

Nakon trilogije  Night of the Living Dead, Dawn of the Dead i Day of the Dead, George A. Romero u listopadu ove godine snima još jedan zombie uradak - Land of the Dead.

16.07.2004 0 komentara

Stižu friški zombiji!

Trend horora, superjunaka, supersila, supergnjusnosti, nabrijavanja i box office očekivanja još uvijek jaše! A ima li boljeg džokeja od Georgea A. Romera, ikone zombi horora koji iza sebe ima nekoliko kultnih uradaka u kojim su glavne uloge odigrali živi mrtvaci? Vidjet ćemo ima li. I to već slijedeće godine. Nakon dva filma o kojima smo vas na vrijeme obavijestili i koji su u produkciji, 'Djevojka koja je voljela Toma Gordona' i 'Diamond Dead', Romero će se u listopadu ove godine prihvatiti snimanja filma 'Land of the Dead' po vlastitom scenariju koji se naslanja na prijašnju zombie sagu.

Još nije sigurno da li će se film početi snimati u Pittsurgu ili u Winnipegu, ali tematska okosnica se zna: zombiji su ovladali svijetom, a ono malo ljudi koji su ostali živi, skriva se u ozidanom gradu u utvrđenim neboderima, koji još uvijek odolijevaju navali poluživih mrtvaca. Drama se stvara oko grupe čistača, smećara koji moraju spriječiti pad grada dok mrtvi polako, ali sigurno od plitkih i sporih kreatura napreduju u puno naprednije i 'pametnije'. Znalci kažu da je scenarij briljantan i da Romero nije izgubio ništa od svoje nekadašnje maštovitosti.

Upitan zašto je toliko čekao da napravi novi zombie film, redatelj je odgovorio: 'Jedan je nastao u šezdesetima, drugi u sedamdesetima, a treći u osamdesetima. Devedesete sam preskočio jer sam htio ostato vjeran svojoj tradiciji i pojaviti se s nečim novim.' (?!?) Što je novoga u novom zombie hororu ostaje nam da vidimo. Nije da se žalimo.

Komentari

Nema komentara.