Luuuzeeeri! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Luuuzeeeri!

Luuuzeeeri!

Nije svaka holivudska karijera predodređena za uspjeh – potvrđuju to redatelji McG i Baz Luhrmann čiji su pompozno najavljivani projekti neslavno pali u vodu.

12.07.2004 0 komentara

Luuuzeeeri!

Redatelj 'Charlijevih anđela' McG, pravim imenom Joseph McGinty Nicol, neće snimati novu inačicu priče o Supermenu. Najurio ga je Warner Bros nakon što su se razišli u mišljenju oko nekoliko 'kreativnih pitanja'. Time je nesretni McG postao još samo jedan u nizu redatelja čije se ime vezivalo uz ovaj dugoočekivani projekt.

Studio i redatelj zakačili su se oko para, što baš i nije neobično. Doduše, ne zna se da li je McG zahtijevao preveliki honorar za sebe ili je smatrao da mu 200 milijuna dolara nije dovoljno da napravi dobar film. Budžet filma vrti se oko te enormne cifre, koja otprilike odgovara količini novca kojeg je konkurentska komapnija Sony uložila u svog 'Spidermana 2'.

Podjela uloga i lokacije snimanja su također bile 'točke razilaženja'. Redatelj je želio snimati u New Yorku, dok je studio inzistirao na Australiji. 'Kad sam otputovao u New York tražiti lokacije, zaprepastila me veličina najvećeg američkog grada,' napisao je redatelj u izjavi za javnost. 'Postalo mi je jasno da je to Metropolis. Kao filmašu činilo mi se neprimjerenim pokušati otjeloviti srce Amerike na nekom drugom kontinentu. Ja vidim Supermena kao lik koji predstavlja sve što je prekrasno u Americi,' pojasnio je domoljub Reutersu.

Prevelika konkurencija za Luhrmanna - ekipa Stoneovog 'Aleksandra'

Warnerovci traže novu žrtvu s kojom će pokušati snimiti film. Odlazak McGa znači da ne moraju snimati prema scenariju koji je on prihvatio pa će produkcija vjerojatno opet stagnirati neko vrijeme. Inače, njihov prvi redateljski odabir bio je Tim Burton, a u glavnoj ulozi su vidjeli Nicolasa Cagea (s tupeom?!). Prošle godine 'uletio' je redatelj Brett Ratner ('Rush Hour') koji je spominjao Juda Lawa i Josha Hartnetta, a povukao se kad je studio odbio angažirati zvijezdu TV-sapunica, Matta Bomera.

Drugi redateljski ne-srećković, Baz Luhrmann, objavio je da odustaje od velikog biografskog filma o Aleksandru Velikom, kažu u New York Postu. Australski redatelj 'Moulin Rougea' posljednjih je godinu dana vodio mrtvu trku s redateljem Oliverom Stoneom koji je snimao istovjetni projekt – 'Aleksandar'. Navodno je Luhrmann odlučio pauzirati godinu dana kako bi se posvetio kćerkici Lilian koja se rodila prošlog listopada.

U 'Aleksandru Velikom' glavne uloge su trebali imati Leonardo DiCaprio i Nicole Kidman, koja je navodno 'slomljena srca' zbog otkazanog projekta. Teško da će se ovaj film u konačnici izrealizirati – pogotovo ako 'Aleksandar' Olivera Stonea s Colinom Farrellom, Angelinom Jolie, Valom Kilmerom i Anthonyem Hopkinsom ove jeseni ostvari velik uspjeh na kino-blagajnama.

Komentari

Nema komentara.