Jadranski susreti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jadranski susreti

Jadranski susreti

Motovun nagradio domaće veterane, Liburnia prikazuje filmove u Opatiji, tulum je u Rijeci, a crtići i stari filmovi se vrte na Braču!

s.p. 01.08.2012 0 komentara

Jadranski susreti

Motovun Film Festival je pri kraju, a već je dodjeljena i nagrada '50 godina' koja je ova godine pripala režiserima Veljku Bulajiću i Lordanu Zafranoviću. Nagradu im je uručila još jedna legenda hrvatskog filma, Ana Karić, koja je u Motovun stigla iz Pule gdje je dobila Zlatnu arenu za ulogu u filmu 'Noćni brodovi'.

Liburnia Film Festival je za svoju vjernu publiku u narednim danima pripremio i pretprogram na opatijskoj Ljetnoj pozornici, u suradnji s Festivalom Opatija. Tamo će svakog četvrtka, počevši od 2. pa do 23. kolovoza, biti prikazan po jedan svjetski hit-dokumentarac u programu 'Ususret LFF-u-Powered by Restart label'. Više informacija potražite na ovom linku.

Ekipa interaktivnog filma 'Move On' počela je snimati u Hrvatskoj-traže se partijaneri na području Rijeke! Filmska ekipa tijekom ovog tjedna snima na lokacijama u blizini Rijeke, a između ostalog će se snimati i scena velikog tuluma na kojem imaju priliku biti i svi koji se vole dobro zabavljati, a ujedno ih zanima kako je to biti na pravom filmskom setu. Prijava je jednostavna, treba samo poslati ime i prezime te kontakt broj na e-mail adresu info@move-on-film.hr. Scena se snima ovaj petak, 3. kolovoza.


'7 seX 7', trailer.

Dugometražni igrani film '7 seX 7' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu za najbolju režiju u kategoriji igranog filma na San Gio' - međunarodnom filmskom festivalu u Veroni, kojem je ovo bilo 18. izdanje. U službenom priopćenju festivala stoji kako je odluka žirija donesena 'zbog snage filmskog jezika kojim je ispričano žensko viđenje erotike'.

2. međunarodni festival animiranog filma SUPERTOON svečano je otvoren u ponedjeljak, 30. srpnja u Bolu na Braču! Festival završava svečanim proglašenjem pobjednika u petak, 3. kolovoza, a informacije s festivala možete pratiti na www.facebook.com/supertoon.festival

Od 2. do 7. kolovoza održat će se treće izdanje Pučiških filmskih večeri na otoku Braču. Pučiške filmske večeri jedino su mjesto u Hrvatskoj gdje je moguće vidjeti godinama izgubljene (i sada pronađene) filmove o Hrvatskoj iz svjetskih filmskih arhiva, ali i najpoznatije koprodukcijske filmove snimane u Dalmaciji. Više o programu saznajte na Facebook stranici.

Komentari

Nema komentara.