Ćaća i ljudožder osvojili Pulu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ćaća i ljudožder osvojili Pulu

Ćaća i ljudožder osvojili Pulu

Žiri Pule najboljim filmom proglasio je 'Pismo ćaći', 5 Zlatnih Arena i kritičarske nagrade dobio je 'Ljudožder vegetarijanac', a publika je odabrala - 'Halimin put'.

s.p. 28.07.2012 0 komentara

Ćaća i ljudožder osvojili Pulu

Objavljeni su dobitnici nagrada Natjecateljskog programa 59. festivala igranog filma u Puli. Žiri (u kojem su bili scenarist Ante Tomić, snimatelj Vanja Černjul, redatelj Dalibor Matanić, filmski kritičar Tomislav Kurelec i glumica Nina Violić kao predsjednica) za najbolji film 59. Pule proglasio je 'Pismo ćaći' Damira Čučića, niskobudžetni film koji je snimljen prema monodrami glavnog glumca Milivoja Beadera. 'Pismo ćaći' dobio je i Zlatne Arene za montažu, sporednu mušku ulogu i ton, a redatelj Čučić dobio je i nagradu Breza za najboljeg debitanta.


'Ljudožder vegetarijanac', trailer.

'Ljudožder vegetarijanac' već je bio u kinima, a u Puli su potvrđene dobre ocjena koje je film dobio. Redatelj Branko Schmidt dobio je Zlatnu Arenu za najbolju režiju, Rene Bitorajec osvojio je nagradu za glavnu mušku ulogu, a Zlatne Arene film je dobio i za masku, scenografiju i kameru. Film je očito i veliki miljenik kritike - dobio je i hrvatsku kritičarsku nagradu Oktavijan, te Nagradu ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana.

Treba spomenuti i da je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu otišla Ani Karić za nastup u 'Noćnim brodovima',  a Zlatna Arena za scenarij dodjeljena je Vlatki Vorkapić za film 'Sonja i bik'. Najbolji film prema ocjeni publike je 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića, s prosječnom ocjenom gledatelja 4.86. Popis svih dobitnika nagrada i obrazloženja žirija možete pročitati ovdje.

Komentari

Nema komentara.