Festivali su u Istri - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Festivali su u Istri

Festivali su u Istri

Dodjelom nagrada završili su festivali u Taboru i Supetru pa festivalska publika može krenuti put Istre - u Motovun i Pulu i usput na Liburniju.

z.m.k. 16.07.2012 0 komentara

Festivali su u Istri

Ovogodišnji  59. festival igranog filma u Puli počeo je s prvim projekcijama - počela je Pulica, filmska selekcija za najmlađe. Filmske projekcije na Kaštelu iz ovogodišnjeg međunarodnog i popratnog filmskog programa počinju večeras. Više o festivalu saznajte na http://www.pulafilmfestival.hr

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine na Motovun film festivalu od dvanaest filmova ostala su tri finalista – slovenski 'Izlet', srpski 'Klip' i domaći 'Ljudožder vegetarijanac'. Prvonagrađeni će osvojiti novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 1. kolovoza.

Liburnia Film Festival koji će se ove godine održati u jubilarnom desetom izdanju, od 29. kolovoza do 1. rujna u lučici u Ičićima pokraj Opatije, po prvi put dio svog programa prikazuje i riječkoj publici. Ovaj će jedini festival domaćeg dokumentarnog filma 18. i 19. srpnja gostovati u Kružnoj ulici (kod Kluba Palach) gdje će se u programu „LFF Vremeplov“ prikazati deset pobjedničkih filmova iz svih prethodnih godina festivala, dakle od 2003. 


'Posljednja ambulantna kola Sofije', trailer

Nagrađivana bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija 'Posljednja ambulantna kola Sofije' osvojila su Grand prix u kategoriji Balkanski Dox na upravo završenom DokuFestu u Prizrenu (Kosovo), dok je Dana Budisavljević proglašena najboljom debitanticom zahvaljujući filmu 'Nije ti život pjesma Havaja', prikazanom u istome programu.

Projekcijom istog filma Dane Budisavljević zatvoren je 4. Supetar Super Film Festival na kojem je nagradu publike odnio film “Zbogom, gotovo je” švedske redateljice Tore Martens, koji je publiku privukao interesantnom pričom o 73-godišnjoj Lini koja vodi buran život u Riu de Jainereu.

Dodjelom  nagrada završio je i  jubilarni, 10. Tabor Film festival. Dobitnik ovogodišnjeg GrandPrixa je 'Il Capo', talijanskog redatelja  Yuri Ancarania. Na ovogodišnjem rođendanskom izdanju prikazano je više od 200 filmova, od čega više od sto u šest programa međunarodne i četiri domaće konkurencije.

Komentari

Nema komentara.