Lijepa Liburnia - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Lijepa Liburnia

Lijepa Liburnia

Liburnia Film Festival ove godine nudi 25 domaćih dokumentaraca, nove nagrade, tri radionice i nulti dan.

s.p. 20.07.2013 0 komentara

Lijepa Liburnia

Na programu 11. Liburnia Film Festivala (od 28. do 31. kolovoza u lučici u Ičićima), ove će se godine naći 25 hrvatskih dokumentaraca, najavljeno je u Art-kinu Croatia na službenoj objavi filmskog programa. U konkurenciji se nalazi 18 filmova odabranih između 60-ak pogledanih. Publika će u regionalnom programu gledati i četiri regionalna, te tri naslova nastala u produkciji Restarta, jednog od organizatora festivala. 

Nekoliko će filmova na LFF-u imati hrvatsku premijeru, a većina će ih prvi put biti prikazana u Primorsko-goranskoj županiji. Na 11. LFF-u bit će uvedene i nove nagrade - za najboljeg režisera, snimatelja, montažera i dizajnera zvuka. Uz to, po prvi ćemo put nagraditi i najbolji regionalni film - film autora iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, odnosno većinski sniman u tim županijama. 

Bit će održane i tri radionice, prva od kojih je Masterclass srpskog redatelja Borisa Mitića čiji su filmovi 'Lepa Dijana' i 'Doviđenja, kako ste?' prikazani sinoć u Art-kinu, kao najava Masterclassu. Producentica Maja Uršić Staraj najavila je radionicu 'Prvi put snimam' za filmske amatere od 16 do 18 godina, koju će voditi riječki Filmaktiv, dok će Nebojša Slijepčević iz produkcijske kuće Restart Label održati radionicu autorske analize filmova.

Ove će godine LFF po prvi put imati i Nulti dan – 27. kolovoza prikazat će dva filma iz regionalnog programa snimljena u 2011. godini i 'Zimsko čudo', hibridni film riječke redateljice Željke Sukove i brazilskog redatelja Gustava Becka.

Najavljen je i program 'Ususret LFF-u' koji će se, kao i lani, održavati na Ljetnoj pozornici Opatija, počev od četvrtka 1. kolovoza. U suradnji s Restart Labelom, na Ljetnoj će biti prikazani filmovi 'Ispovijesti eko terorista' (Peter Jay Brown, 85 min., SAD, 2010, četvrtak 1. 08.), 'Fuck for forest' (Michal Marczak, Poljska, 86', 2012., srijeda 7. 08.), 'Marley' (Kevin Macdonald, SAD/VB, 144’, 2012., četvrtak 15.08.), 'Lepa Dijana' (Boris Mitić, Srbija, 2003., 45’, i 'Doviđenja, kako ste?'' (Boris Mitić, Srbija 2009., 58’, četvrtak 22.08.).

Komentari

Nema komentara.