Zvijezde u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zvijezde u Puli

Zvijezde u Puli

Pulu posjetio Ralph Fiennes, spremaju se Supertoon i Gastro Film Test, a CineStar i Cineplexx se šire po susjedstvu.

s.p. 25.07.2012 0 komentara

Zvijezde u Puli

Ovog vikenda je projekcijom filma 'Sonja i bik' započeo Nacionalni program 59. festivala igranog filma u Puli. Osim domaćih filmskih zvijezdi, Pulu je posjetio i slavni Ralph Fiennes /naslovna/ koji je predstavio svoj film 'Koriolan'. Treba spomenuti i da se ovaj tjedan prvi put u Areni prikazao prvi hrvatski 3D film 'Slučajni prolaznik' Joze Patljaka.

Cineplexx 'osvaja' Sloveniju te je postao vlasnik pet postojećih multipleksa kina Planet Tuš čiji udio na slovenskom tržištu iznosi 49%! Cineplexx Slovenija brojat će pet multipleksa u pet različitih gradova (Maribor, Celje, Kranj, Novo Mesto i Koper) sveukupnog kapaciteta 7413 sjedala raspoređenih u 32 dvorane. Nakon obnove i službene promjene imena, tvrtka Cineplexx International imat će 12 svojih multipleksa u našoj regiji (uz postojeća četiri u Hrvatskoj, dva u Srbiji te jedan u Crnoj Gori).

11. multipleks CineStar, CineStar Mostar svoja vrata otvara 25. srpnja pretpremijernim prikazivanjem najjačeg filmskog naslova godine: 'Vitez tame: Povratak'. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri kina: multipleks u Slavonskom Brodu u sklopu trgovačkog centra City Coloseum, megapleks s 11 dvorana u Splitu u centru Mall of Split, te multipleks u Vukovaru.

Animirani film 'Priča s početka vremena' redatelja Božidara Trkulje (Bonobostudio) osvojio je Nagradu za najbolji regionalni film na 6. međunarodnom filmskom festivalu Kratkofil Plus koji se od 18. do 22. srpnja održavao u Banja Luci. Radnja 'Priče s početka vremena' prati zbivanja u jednom selu nalik afričkom koje ugrožava mitski demon Garmah - niti lignja niti ptica.

Rok za prijavu na The Pixel Market, sajam posvećen financiranju crossmedijskih projekata (igranih i/ili dokumentarnih) produžen je do 27. srpnja. The Pixel Market koji okuplja više od stotinu predstavnika filmskih fondova, televizija i ključnih ljudi industrije održava se 17. i 18. listopada u Londonu za vrijeme Cross-Media Foruma (16. – 19. listopada). Detalji o prijavama mogu se pronaći na službenim stranicama.

Drugo izdanje međunarodnog festivala animiranog filma SUPERTOON održat će se od 30. srpnja do 3. kolovoza 2012. u Bolu na Braču! U službenoj konkurenciji Supertoona prikazat će se ukupno 115 animiranih filmova iz cijelog svijeta – 28 u konkurenciji kratkog filma, 28 u konkurenciji za djecu i mlade i 59 u konkurenciji spotova. Dodatne informacije potražite na http://www.supertoonfestival.com/

10. jubilarno izdanje Gastro Film Festa održat će se 8. rujna 2012. u ljetnom kinu Doma tehnike u Osijeku. Filmove na temu hrane i pića možete prijaviti na Gastro Film Fest do 25. kolovoza 2012. Prijavnicu potražite na službenoj stranici: www.gastro-film.com

Komentari

Nema komentara.