Heroj, a ne zločinac - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Heroj, a ne zločinac

Heroj, a ne zločinac

Ralph Fiennes je u Beogradu snimio film o ratnom heroju kojeg nepravedno osude – rimskom vojskovođi Koriolanu!

s.p. 14.08.2011 0 komentara

Heroj, a ne zločinac

Napokon je izišao trailer za 'Koriolana', debitantski film Ralpha Fiennesa koji se u ovoj adaptaciji Shakespeareovog djela pojavljuje i kao režiser i kao glavni glumac. 'Koriolan' je priča o istoimenom rimskom vojskovođi (Ralph Fiennes) koji nakon pobjede nad Volščanima ulazi u Rim i očekuje počasti.

Umjesto toga, proglase ga izdajnikom i prognaju, a on se udružuje s bivšim neprijateljima koje predvodi Aufidije (Gerard Butler) i na čelu volščanske vojske kreće na Rim. Majka (Vanessa Redgrave) ga moli da poštedi grad...


'Koriolan', trailer.

Radnja filma je smještena u moderno doba te je Fiennes objasnio da je želio opisati rat 'bilo kad i bilo gdje'. 'Koriolan' je sniman u Beogradu te je predstavljen na FEST-u gdje je dobio specijalnu nagradu srpskog ogranka FIPRESCI-ja zbog 'složenog prikaza svijeta političkih intriga koji od Shakespeareovog junaka u isto vrijeme pravi heroja, krvnika i žrtvu'.

U filmu nastupaju i srpski glumci, među kojima je najpoznatiji Slavko Štimac, a od međunarodnih zvijezda treba izdvojiti i Briana Coxa, Jessicu Chastain, Jamesa Nesbitta i Jona Snowa ('Igra prijestolja'). Hrvatski gledatelji film će moći pogledati uskoro, u sklopu revije Filmomanija koja će se održati krajem rujna.

Komentari

Nema komentara.