Cannes progovorio engleski - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cannes progovorio engleski

Cannes progovorio engleski

U konkurenciji Cannesa su redatelji Cronenberg, Haneke, Kiarostami i Loach te glumci Robert Pattinson, Kristen Stewart, Shia LaBeouf i Zac Efron!

s.p. 20.04.2012 0 komentara

Cannes progovorio engleski

Objavljen je program jubilarnog, 65. Cannesa koji se ove godine održava od 16. do 27. svibnja. Ove godine je u programu dosta filmova na engleskom jeziku, a  zlobnici su primijetili da će se ovogodišnji Cannes svidjeti tinejdžerima jer se u konkurenciji nalaze filmovi u kojima glume Robert Pattinson, Kristen Stewart, Shia LaBeouf i Zac Efron. Zanimljivo je da se u programu konkurencije opet nije našlo mjesta za nijednu redateljicu, iako ih je prošle godine u borbi za nagrade bilo čak 4.

Festival otvara 'Moonrise Kingdom' Wesa Andersona, a u konkurenciji se od anglofonih filmova nalaze još i 'Cosmopolis' Davida Cronenberga, 'Killing Them Softly' Andrewa Dominika, 'Lawless' Johna Hillcoata, 'Mud' Jeffa Nicholsa, 'The Paperboy' Leeja Danielsa, 'The Angels' Share' Kena Loacha i 'Na cesti' Waltera Sallesa koji je rađen prema romanu Jacka Kerouaca.


'Cosmopolis', trailer.

Svjetska kinematografija zastupljena je radovima Cristiana Mungiuja ('Beyond the Hills'), Leosa Caraxa ('Holy Motors'), Jacquesa Audiarda ('Rust And Bone'), Thomasa Vinterberga ('Hunt') i Carlosa Reygadasa ('Post Tenebras Lux'). Klasici kao što su Haneke, Seidl i Kiarostami predstavljaju filmove koji imaju ljubav u naslovu - Michael Haneke režirao je 'Amour', Abbas Kiarostami dramu 'Like Someone in Love', a Ulrich Seidl film 'Paradies: Liebe'.  

U sekciji Izvjestan pogled moći će se vidjeti omnibus '7 Dias en la Habana' kojeg su režirali Benicio Del Toro, Julio Medem i Gaspar Noé, te 'Laurence Anyways' našeg starog poznanika Xaviera Dolana. Izvan konkurencije bt će prikazani filmovi veterana Bernarda Bertoluccija ('Io e Te') i Philipa Kaufmana ('Hemingway & Gellhorn'), a u sekciji Ponoćnih projekcija održat će se premijera filma 'Dracula 3D' Darija Argenta.

Predsjednik glavnog žirija ove godine je Talijan Nanni Moretti. Dodatne informacije o Cannesu potražite na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.