Pula je dobro - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula je dobro

Pula je dobro

Međunarodni program Pulskog festivala nudi osvajača Zlatnog globusa, humornu dramu 'Djeca su dobro' Lise Cholodenko.

s.p. 10.05.2011 0 komentara

Pula je dobro

Film 'Djeca su dobro' ('The Kids Are All Right') redateljice Lise Cholodenko, koji je ove godine osvojio Zlatni globus za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, imat će svoju hrvatsku premijeru u pulskoj Areni u sklopu Međunarodnog programa 58. Festivala igranog filma u Puli. U ovom filmu dvoje djece lezbijskog para začeto umjetnom oplodnjom (glume ih Mia Wasikowska i Josh Hutcherson) pronalaze svog biološkog oca i uključuju ga u obiteljski život. Film je dobio i četiri nominacije za Oscara (među kojima i one za najbolji film i scenarij), a glavne uloge tumače Julianne Moore, Mark Ruffalo i Annette Bening, koja je za svoju interpretaciju nagrađena Zlatnim globusom.


'Djeca su dobro', trailer.

Na Festivalu će također prvi put u Hrvatskoj biti prikazan britanski film 'Ženska prava hoću!' ('Made in Dagenham') redatelja Nigela Colea. Riječ je o humornoj drami nastaloj po istinitim događajima iz 1968. u pogonu Forda u engleskom gradiću Dagenhamu, gdje su radnice uspjele izboriti jednake plaće kao i muškarci. Treći novitet u Međunarodnom programu također je posvećen ženama: riječ je o francuskoj romantičnoj komediji 'Žene sa šestog kata' Philippe Le Guaya, premijerno prikazanom na ovogodišnjem Berlinaleu. Radnja se odvija u Parizu 1960-ih, kada će se život konzervativnog bogataškog para promijeniti iz temelja, i to zbog zbližavanja supruga sa služavkama koje žive u potkrovlju.

Međunarodni program 58. Festivala igranog filma u Puli bit će zaključen nakon Festivala u Cannesu, a Nacionalni program bit će objavljen u lipnju na konferenciji za medije nakon sjednice Festivalskog vijeća. Festival igranog filma u Puli može se pohvaliti time da je najdugovječniji i najposjećeniji filmski festival u Hrvatskoj, s ukupno 77.558 gledatelja 57. izdanja. Nacionalni program ove se godine održava od 16. do 23. srpnja, a Međunarodni od 9. do 23. srpnja.

Komentari

Nema komentara.