Queer Azija u Europi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Queer Azija u Europi

Queer Azija u Europi

Bogati filmski program Queer Zagreba posvećen je Aziji, a možete ga vidjeti - u kinu Europa!

s.p. 20.04.2011 0 komentara

Queer Azija u Europi

Na jučerašnjoj presici predstavljen je program i koncept nadolazećeg Queer Zagreb festivala koji će se održati od 26. travnja do 06. svibnja 2011. Nama je posebno zanimljiv ovogodišnji filmski program Queer Azija koji će se održati u kinu Europa od 3. do 6. svibnja 2011. Taj program nudi presjek azijskog filma izborom sa čak 5 relevantnih internacionalnih filmskih festivala s područja Azije, a time daje i uvid u azijski pogled na queer. Bit će predstavljeni filmovi i dugog i kratkog metra, te onog dokumentarnog i igranog.

Po deveti put od svog začetka, Queer Zagreb donosi i bogat, inventivan i intrigantan kazališni program od 10 predstava i performansa kojeg će izvesti više od 40 umjetnika iz Italije, Njemačke, Španjolske, Irske, SAD-a, Francuske i Hrvatske. Festival će otvoriti svjetska premijera nove predstave koreografa Luce Giacoma Schultea, 'Joseph', koja je biografska u svom sadržaju i nastala suradnjom s afroameričkim plesačem Josephom P. Cookseyjem.


'Cijela obitelj Kazoku', trailer.

'Talijanski' segment festivala okuplja tri kazališne skupine; Sineglossu koja svojom izvedbom 'Remember Me' evocira alegoričnu Didoninu patnju zbog Enejina odlaska i želju da ju se pamti nakon samoubojstva, stvarajući vezu s psihičkim, emotivnim i kulturnim stanjem uma publike preko izvedbe vizualno i zvučno izazovne Didonine žalopojke Henryja Purcella'. Plumes dans la tête izvedbom 'La quiescenza del seme' tematizira period inkubacije i početaka raznim metaforama u vizualno dojmljivoj predstavi i tjelesno zahtjevnoj izvedbi. Treća talijanska skupina u programu je Ricci/Forte koja gostuje s predstavom'Macadamia nut brittle' – okrutnom bajkom o adolescenciji aranžiranoj na temeljima poezije Dennisa Coopera.

U ovogodišnjem programu treba istaknuti i festivalsku clubbing delikatesu - gostovanje party koncepta PussyFaggot iz New Yorka, producenta i organizatora kultnih njujorških zabava, Earl E. Daxa. Uz Protokol ekipu garancija je to nezaboravnog partija kojim će se obilježiti prva godina postojanja i djelovanja Queer.hr portala. Detaljan program i raspored festivala potražite na službenim stranicama, a ulaznice su već u pretprodaji u Festivalskom centru u Galeriji Showroom (atrij ZKM-a), Teslina 7.

Komentari

Nema komentara.