Murray voli kad ga se moli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Murray voli kad ga se moli

Murray voli kad ga se moli

Veliki redatelj malih trenutaka, Jim Jarmusch, pomučio se kako bi nagovorio zaposlenog Billa Murraya da odglumi u još jednom njegovom filmu.

20.05.2004 0 komentara

Murray voli kad ga se moli

Nakon velikog uspjeha kojeg je polučila melankolična komedija 'Izgubljeni u prijevodu', Bill Murray postao je vrlo tražen glumac. Prije tog filma bio je na glasu kao otkačeni komičar iz 'Istjerivača duhova' i 'Groundhog Daya' s poprilično ekscentričnim nizom uloga iza sebe. Uloga ostarjele glumačke zvijezde zbunjene načinom života u Japanu u 'Izgubljenima u prijevodu' donijela mu je Zlatni globus i Oscarovsku nominaciju. No, redateljica Sofia Coppola ga je mjesecima nagovarala da prihvati ulogu u njenom niskobudžetnom, nezavisnom filmu.

'Htjela sam Murreya jer je visok,' šalila se redateljica nakon što je film polučio uspjeh u kinima i kod kritike. Istina je da ga je mjesecima zivkala, ostavljala poruke na sekretarici i slala mu scenarij u nekoliko navrata. Sve dok nije pristao naći se sa njom. Film im je oboma donio umjetnička priznanja, a Murray je postao tražen, pogotovo među nezavisnim filmašima koji mu nude pregršt neobičnih uloga u kakvima smo ga navikli gledati.

Jim Jarmusch jedan je od nezavisnih redatelja koji posebno cijeni Murrayev rad. Surađivali su na snimanju 'Kave i cigareta', kratkih filmskih crtica u kojima poznati glumci i pjevači razglabaju o životu uz šalicu kave i kutiju cigareta. O radnji i likovima koji se pojavljuju u tom filmu smo već pisali.

Jim Jarmusch je najavio da će ovoga ljeta početi snimati novi projekt, komediju koja još nema naslova. Zasada se zna da će film koštati između 8 i 10 milijuna dolara, ovisno o tome tko će sve glumiti u njemu. Sigurno je da će Murray imati glavnu ulogu, a redatelj je priznao da ga je i on neko vrijeme nagovarao da ju prihvati. Glumac je pristao, ali samo pod uvjetom da se film što prije snimi kako bi se mogao posvetiti svoji drugim (čitaj: isplativijim) obvezama.

Komentari

Nema komentara.