Jim Jarmusch, Robert Altman, Anthony Minghella - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jim Jarmusch, Robert Altman, Anthony Minghella

Jim Jarmusch, Robert Altman, Anthony Minghella

Malo podgrijavanja za ljubitelje lika i djela dragih nam redatelja Jarmuscha, Altmana, ali i Minghelle. Slijedi info.  

h.p. 14.01.2005 0 komentara

Jim Jarmusch, Robert Altman, Anthony Minghella

Izdvojili smo dva longseller i jedno bestselling prezime, a vi procijenite koliko obećavaju njihove trenutne preokupacije! Krećemo s najstarijim:), iz poštovanja, naravno.

Robert Altman

Osamdeset mu je godina tek, no stari lisac ne odustaje. O filmu 'Paint' sve se zna – drama se snima i polako privodi kraju pa je sasvim normalno da se razmišlja o sljedećim zadacima. Film kojem se Altman nakon Painta misli posvetiti već ima radni naslov: 'A Prairie Home Companion'. Bolji poznavatelji američkog medijskog prostora u naslovu će prepoznati istoimenu radijsku emisiju Garrisona Keillora za koju obožavatelji kažu da je odgovor na razvikani televizijski Saturday Night Show. Dio castinga je određen i već znamo da će film svojim ulogama iznjeti Meryl Streep, Lily Tomlin i Tom Waits. Kod odabira tematskih odrednica nije se izmišljala topla voda: film o radio emisiji govorit će o radio emisiji, kako u eteru tako i u backstageu. Ipak, poznavajući Altmana, sumnjamo da će izostati slojevita karakterizacija likova ili preplitanje raznih sadržajnih i značenjskih niti.

Jim Jarmusch

Gotovo trideset godina mlađi redatelj također radi punom parom. Podaci sa snimanja dolaze u malim dozama, ali vrijednim sakupljanjem nove informacije su ipak nataložene. U odnosu na naše posljednje ispitivanje Jarmuschevih namjera, na raspolaganju je nekoliko zanimljivih detalja sa seta i kratki pregled radnje. Doduše naslov još uvijek nije osmišljen no i do toga će se doći do premijere; nadamo se. Gorko – slatka komedija smještena u suburbanoj američkoj zabiti bavit će se jednim ocvalim playboyem (Murray) i njegovim propitivanjem smisla kroz povratak davnoj ljubavi. Šteta što je Jarmusch tako praznovjeran tip pa se ne želi pohvaliti; olakšao bi nam stvari...

Bill Murray, ekscentričan kakav jest, morao se obraniti od negodovanja s kojim se susreo jer je izgubio živce radeći upravo na ovom filmu. Malo se iskalio na scenografe jer nisu dovoljno zagrijali set, pa se morao poslužiti svojim izviđačkim znanjem paleći vatricu u kaminu. Njegov komentar? Hijr it iz: 'Težak sam? To je u redu, drži neželjene podalje. Više se muha ulovi na med nego na ocat, kažete? Tko. Želi. Muhe?'

Anthony Minghella

Anthony Minghella u poslu je preko glave. Istina, nije započeo sa snimanjem niti je pri kraju montiranja. Bavi se scenarijima. Vijesti o filmskoj adaptaciji romana Liz Jensen 'The Ninth Life of Louis Drax' svojedobno su preplavile novinske stupce, no sve skupa malo je zamrlo. Hoće li pod pokroviteljstvom Miramaxa ikada biti snimljena ta 'šokantna, intrigantna i srcedrapateljska' (kako su je najavljivali mediji) drama/psihološki triler, ostaje otvoreno. Ne bi se začudili da je prošlogodišnje posrtanje 'Studengore' malo pokvarilo planove koje su podrazumijevali početak snimanja za kraj ove godine.

Ipak, suradnja Minghelle i Miramaxa očito nije narušena. Friška je vijest kako su upravo spomenute strane sklopile dogovor oko filma 'Braking and Entering'. Režija i scenarij nosit će njegov autogram, a radnja urbane drame započinje pri susretu yuppie arhitekta i mladog, očito nespretnog kad su se sreli, provalnika. Pod sjenom 'Studengore' ostao je i ovaj film: budžet još nije određen, ali neće biti ni približno jednak onima na koje je Minghella navikao.

Komentari

Nema komentara.