The Life Aquatic premijera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      The Life Aquatic premijera

The Life Aquatic premijera

U američka kina kreće dugo reklamirana morska Odiseja, 'The Life Aquatic With Steve Zissou' u cousteauovskom stilu. Provjerite što kažu kritičari…

m.n. 09.12.2004 0 komentara

The Life Aquatic premijera

Danas u američka kina kreće nova komedija scenarista i redatelja Wesa Andersona, 'The Life Aquatic With Steve Zissou' (skočite na službeni site) te se pridružiti ostalima koji su natempirani baš za blagdane. Ljubitelj komedije Anderson nas ovaj put s već provjerenom ekipom glumaca vodi u (pod)morsku pustolovinu – pratit ćemo internacionalno poznatog oceanografa Stevea Zissoua (glumi ga Bill Murray).

On i njegova ekipa love misterioznog, možda i nepostojećeg morskog psa vrste Jaguar koji je ubio Zissouovog partnera na njihovoj prošloj ekspediciji. Družini se priklonio i mladi pilot (
Owen Wilson) koji je možda i sin slavnog istraživača, predivna novinarka (Cate Blanchett) koja o oceanografu piše tekst te Zissouva čudnjikava žena (Anjelica Houston). Da bi nas nasmijali, ući će u razne neprilike tipa otmica, druženja s gusarima te bankrota.

Wes Anderson, redatelj

Dok ga ne uspijemo sami škicnut, prenijet ćemo vam mrvice s američkog stola. Njihovi kritičari navode da film pršti od apsurdnosti, nikad ne postaje dosadan, a poseban efekt Anderson je postigao detaljem – svaki lik drugačije naglašava riječi te mijenja glasnoću. Poseban šmek ovom djelcu daje i revival sedamdesetih s raznim bliještećim odoricama, impresivna cousteauovska podmornica i razna kompjuterski razvijena bića. Prema svim napisima, Bill Murray ostvario je sjajnu ulogu.

Ipak, prigovor se odnosi na samo srce filma – a renomirani stručnjaci kažu da ga 'Life Aquatic' baš i nema. Zamjetiše tako da se naš Anderson utopio u nekim površnim detaljima, da se previše zapleo u razvoj likova i da je često tupio po čudaštvu, samo čudaštva radi. Malo oštriji novinari sumnjaju da si je Wes u glavu utuvio da ima kultni status, te film smatraju bezobraznom samoljubnom odom. Provjerit ćemo sve dok dođe vrijeme, a za kraj navedimo da je pred premijeru komedija dobila 'R' ocjenu zbog prostačenja, ponešto droge i nasilja te golotinje. Djecu ćete morati ostaviti doma.

trailer

Komentari

Nema komentara.