Poslastice s onog svijeta: Dracula, Frankenstein i Vukodlak - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Poslastice s onog svijeta: Dracula, Frankenstein i Vukodlak

Poslastice s onog svijeta: Dracula, Frankenstein i Vukodlak

Usporedo s premijerom dugoočekivanog 'Van Helsinga', Universal će izdati dvd 'The Monster Legacy Collection' s Draculom, Frankesteinom i Vukodlakom. Uz svu silu dodataka.

04.05.2004 0 komentara

Poslastice s onog svijeta: Dracula, Frankenstein i Vukodlak

Mada su navedeni filmovi već reizdani u poboljšanom izdanju, ovaj je paketić prava poslastica jer nudi još gomilu dodataka. Dostupno je izdanje s po jednim filmom i dodacima i to po cijeni od 26.98$, a za 79.98$ 'The Monster Legacy Collection' sa svim materijalima i bistama Borisa Karloffa, Bele Lugosija i Lon Chaney Jr-a.

Kao kruna cijelog izdanja izdvaja se 'Dracula', atmosferični prikaz podebljan je glazbom odličnog Philipa Glassa, koju izvodi Kronos Kvartet na pomalo alternativni način. Na dvd-u se nalazi i španjolska verzija filma s Carlosom Villariasom umjesto Lugosija i Enriqueom Tovarom umjesto Tod Browninga u redateljskoj ulozi.

Atrakcija na ovom dvd-u je 'House of Dracula' iz 1945., nastavak 'House of Frankenstein', filma koji je po drugi put na jednom mjestu skupio sve likove: Draculu, Frankensteina i Vukodlaka. Izdanje je zaokruženo s 'Dracula's Daughter' iz 1935. s Gloriom Holden koja se specijalizirala za uloge žena žrtvi te sa 'Son of Dracula' iz 1943. kojeg ističu kao najboljeg iz originalnog serijala.

Bela Lugosi i Boris Karloff u 'Son of Frankenstein'

'Frankenstein' je također vrlo poželjan i to ne samo zbog James Whaleovog originala iz 1931. snimljenog po Mary Shelleyevom remek djelu, nego i zbog nastavka iz 1935. - 'Bride of Frankenstein' s Elsom Lanchester. Karloff se vratio liku sa 'Son of Frankenstein' i Lugosijem, a to je ujedno i prvi dio priče koja se nastavlja s 'The Ghost of Frankenstein' iz 1942. godine. Postoji još jedan nastavak, ali se nalazi na disku 'Wolf Mana' - 'House of Frankenstein' - prvi film na kojem su se pojavila sva tri lika.

'The Wolf Man' iz 1941. je glavna zvijezda trećeg seta, 70 minuta Lon Chaney Jr-a kao prokletog doktora. U pratnji mu je 'Frankenstein Meets the Wolfman' iz 1943. Oba filma su svojevrsni nastavci filma 'Werewolf of London' (1935) u kojem Henry Hull glumi znanstvenika koji donosi prokletstvo kojim se ljudi pretvaraju u vukove. Mada se našao na istom disku, nema direktne veze s prethodnicima; 'She-Wolf of London' priča o djevojci (June Lockhart) koja vjeruje da je na neki način povezana s nizom brutalnih ubojstava.

Svi setovi imaju barem jdan komentar, kratki retrospektivni dokumentarac, trailere, 'teaser' za Stephen Sommersov 'Van Helsing' koji je 03. svibnja prikazan na gala večeri u Los Angelesu, a premijera je u petak 07. svibnja. Dvd-ove možete naručiti ovdje.

'Hammer Horror Collection'

No, niti Universalova konkurencija ne miruje.  Warner Brothers ima pravo na gomilu naslova koji su nastali u britanskoj tvornici horora - Hammer Films, pa je bilo realno za očekivati da će se u ovo, za horor žanr povoljno vrijeme, pojaviti i 'Hammer Horror Collection' ( 69.92$). Stravična kolekcija broji šest naslova:
*'The Curse of Frankenstein'(1957) u kojem se Christopher Lee prvi put pojavljuje kao neko čudovište.
*'Frankenstein Must Be Destroyed' (1969) s Peterom Cushingom u svojoj petoj po redu ulozi ludog doktora.
*'Horror of Dracula' (1958) spojio je Christophera Leeja u ulozi vampira i Petera Cushinga kao Van Helsinga.
*'Dracula Has Risen from the Grave' (1968) i 'Taste the Blood of Dracula'(1970), oba s Christopherom Leejem, oba vrlo stylish s vrlo malo smisla.
*'The Mummy' (1959) u kojem Peter Cushin glumi arheologa koji iskopava jednu grobnicu, a sudrug Lee je u ulozi lika koji je uskrsnuo iz iste.

Svi se naslovi mogu, osim u paketu, kupiti i posebno po cijeni od 19.97$. 

Komentari

Nema komentara.