Death rocks! Ludo! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Death rocks! Ludo!

Death rocks! Ludo!

Crna komedija 'Diamond Dead', koju će režirati George Romero, stekla je megapopularnost i milijune obožavatelja prije nego li je snimljen ijedan kadar filma.

04.05.2004 0 komentara

Death rocks! Ludo!

'Diamond Dead' je glazbeni film o anonimnom bendu koji mora umrijeti i ustati iz mrtvih kako bi stekao svjetsku slavu. Redatelj filma, Romero, već ima podosta iskustva s mrtvacima i polumrtacima jer je upravo on režirao kultni hororac o zombijima - 'Noć živih mrtvaca'.

O ovom projektu i scenariju posve anonimnog pisca Briana Coopera šuškalo se neko vrijeme, no tek je prošle jeseni film 'ustao iz groba' i krenuo u produkciju. Angažiran je i skladatelj Richard Hartley ('Stealing Beauty' i 'Rocky Horror Picture Show') koji je zadužen za vrlo bitan, zvučni dio filma. Produkcijska kompanija redatelja Ridleya Scotta ('Alien') nedavno se također uključila u ovaj projekt. Sve sami odličnjaci!

Radnja se vrti oko prosječno neuspješnog benda koji 'brije na zvuk osamdesetih' i čiji se snovi o svjetskoj slavi raspršuju poprilično brutalno - njihovom smrću. Aria De Winter, pjevačica u usponu, ne namjerno je skrivila njihovu smrt i odlučna je u namjeri da se iskupi za svoju grešku.

Bangz i Veronika, članovi 'Diamond Deada'

Kako bi ih vratila iz mrtvih, Aria sklapa dogovor sa samom Smrću (naslovna fotografija) - bend će uskrsnuti, ali ona zauzvrat mora u godini dana ubiti 365 ljudi. U međuvremenu, band 'Diamond Dead' stječe svjetsku slavu, što samo naizgled olakšava Ariin smrtonosni plan.

Već sad nema sumnje da će ovaj film biti veliki hit. Potvrđuje to i cijela vojska Internet-fanova koji svakodnevno posjećuju službenu stranicu 'Diamond Deada' u potrazi za bilo kakvim novostima u vezi produkcije filma. Web site je pokrenut krajem prošle godine, a dosad ga je posjetilo više od 8 milijuna ljudi. Iako niti jedan kadar filma još nije snimljen, na siteu možete pogledati čak i animirani trailer.

Redatelj i producenti ovih dana okupljaju glumačku ekipu, a nalaze se u nedoumici da li za film angažirati poznata pjevačka lica ili glumačke anonimce. Dilema će se vjerojatno lako razriješiti ako neka od pjevačkih zvijezda da svoj pristanak za sudjelovanje u filmu. Autori su scenarij poslali pjevačici 'No Doubt' Gwen Stefani, pomalo divljoj Pink i legendarnom Davidu Bowieu.

'Diamond Dead' će se snimati na lokacijama u Pittsburghu gdje je Romero već snimao svoje filmske priče o zombijima. Očito se čak i na mrtvima ovih dana da lijepo zaraditi, a još ako nisu jako raspadnuti i znaju pjevati…

Komentari

Nema komentara.