Brad Pitt u radio dokumentarcu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Brad Pitt u radio dokumentarcu

Brad Pitt u radio dokumentarcu

BBC Radio 2 je potpisao ugovor s Bradom Pittom, kojim se slavni glumac obvezao na prezentiranje radio dokumentarca o kultnom pjevaču i tekstopiscu Nicku Drakeu.

08.04.2004 0 komentara

Brad Pitt u radio dokumentarcu

BBC-jev radio dokumentarac 'Lost Boy – In Search Of Nick Drake' govori o kultnom umjetniku, koji je nakon objavljivanja triju albuma za Island Records, 1974. godine umro od predoziranja antidepresivima. A bilo mu je samo 26. S obzirom da mu se osim Brada Pitta dive i R.E.M., Paul Weller i Badly Drawn Boy, vjerojatno bi danas bio živa legenda.

'Prvi put sam čuo glazbu Nicka Drakea prije pet godina. Veliki sam obožavatelj njegove glazbe. Kad su mi s Radija 2 predložili da se uključim u projekt, bio sam oduševljen. Jako mi je drago što sam uspio naći vremena za projekt.', rekao je Pitt, koji je scenarij snimio tijekom prošlog vikenda u Hollywoodu, neposredno prije početka snimanja filma 'Ocean's Twelve'.

Filmski i glazbeni producent Joe Boyd, koji je producirao prva dva Drakeova albuma, nije iznenađen njegovom rastućom reputacijom. 'Činilo mi se neizbježnim da će se broj njegovih štovatelja godinama povećavati. Bilo je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Tragedija je što nije živio duže, s obzirom na to koliko je značio velikom broju ljudi.', rekao je za Variety.

Osim Pittovog glasića, u radio dokumentarcu će se naći i ekskluzivna snimka Drakeove pjesme 'Tow The Line', kao i 'Day Is Done' u izvedbi Nore Jones iz 2001., dok još nije bila poznata. Nakon ovih podataka, nameće se pitanje zašto ne snimiti i dokumentarni film? Zato što je Drake mrtav, a video-materijali na kojima je snimljen su iznimno rijetki. No, igrani biografski film će već netko snimiti. U to se možete kladiti.

Komentari

Nema komentara.