Friški liburnijski gušti - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Friški liburnijski gušti

Friški liburnijski gušti

Usred lučice u Ičićima, u kinu na otvorenom, smještenom tek desetak metara od mora, publika će tri dana guštati uz šesti Liburnia film festival.

z.m. 28.08.2008 0 komentara

Friški liburnijski gušti

Liburnia film festival organizatori opisuju kao 'najneobičniju malu filmsku smotru u Hrvatskoj', koja vjernoj publici servira ponajbolje friške hrvatske dokumentarce u pravoj mediteranskoj atmosferi. Ove godine Liburnia Film Festival će od 28. do 31. kolovoza u konkurenciji prikazati 18 naslova kratkometražnog i dugometražnog dokumentarnog filma. Filmove je odabrao Oliver Sertić, a među njima je nekoliko naslova već poznatih čitateljima Filmski.neta.

 

Na LFF repertoaru ove će se godine tako, između ostalog, moći pogledati 'Tri', novi dokumentarac Gorana Devića nagrađen na Sarajevo Film Festivalu. Tu je i 'Slučajni sin' Tomislava Mršića i Roberta Zubera o Zuberovoj potrazi za roditeljima. Zavrtit će se i dokumentarac Igora Mirkovića 'L.A. nedovršeno' u kojem je autor pratio nastanak velebne slike Lovre Artukovića u Berlinu, zatim 'Hip hop priča iz Hrvatske: 50lp osvaja scenu ili kako postati rapper u 6 brzih školskih sati' Igora Kolovrata i 'Panj Pun Olova' renomiranog Branka Schmidta.

 

Festival otvara, izvan konkurencije, jedan od najzanimljivijih dokumentaraca ambijentiranih u Rijeci posljednjih godina – 'Amato' Dražena Ilinčića, priča o poznatom riječkom kino-amateru Amatu Kurtesu.

 

Zadatak da izaberu najbolja ostvarenja ove godine ima žiri u sastavu: Ana Hušman, Silvio Mirošničenko i Nikola Strašek, a festival nije nikad bio jači ni po broju gostiju-autora filmova u konkurenciji. Publici će u Ičićima tako svoje filmove uživo predstaviti Goran Dević, Robert Zuber, Tomislav Mršić, Irena Škorić, Igor Kolovrat, Marko Lukanović i Nadija Mustapić, te mnogi drugi.

 

Još 6 dokumentarnih filmova bit će prikazano izvan konkurencije, između ostalog i najbolja ostvarenja sa 7. Revije amaterskog filma i Dokumentarnog festivala rock filma. Tijekom trajanja festivala već će se tradicionalno održati i radionica dokumentarnog filma, a svake večeri program završava i prigodnim koncertom. Kompletan program s opisima filmova i detaljnim informacijama može se naći na web adresi www.liburniafestival.com

 

Komentari

Nema komentara.