Završila Liburnia - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Završila Liburnia

Završila Liburnia

Na 5. festivalu hrvatskih dokumentaraca bilo publike, ali i dosta loše sreće. ‘Ubil bum te!’ Nikole Strašeka bu ostao zapamćen kao pobjednik.

s.p. 04.09.2007 0 komentara

Završila Liburnia

Od 30.8. do 2.9. u Ičićima kod Opatije održavao se 5. Liburnia film festival. O programu smo već opširno pisali, a treba naglasiti da je na festivalu održano i par svjetskih premijera, poput filma ‘Povratak u grad’ Hrvoja Juvančića. 

Žiri u čijem sastavu su bili prošlogodišnji pobjednik (‘Ode Eddy’) Aldo Tardozzi, riječka glumica Tanja Smoje i redatelj Goran Dević (‘Nemam ti šta reći ljepo’), za najbolji rad proglasio studentski film Nikole Strašeka 'Ubil bum te!' o dečkima koji su odlučili opljačkati dilera, pa su završili kao ubojice.

Publika je pak nagradila film 'Edo Maajka - Sevdah o rodama’ Silvija Mirošničenka, s, kako mu i naslov lijepo kaže, regionalnom reperskom zvijezdom u centru pažnje. Poslije dodjele nagrada održane su i projekcije filmova s Tabor film festivala i Revije amaterskog filma

Festival je inače bio vrlo dobro posjećen, jedino je prve večeri dio posjetitelja otjerala iznenadna kiša. Iako se festivalska publiku prijašnjih večeri zabavljala uz bendove kao što su Marinada i Disco'n'action, završetak festivala ipak nije prošao u veselom tonu - posljednji dan festivala otkazan je koncert benda '7 nedvojbenih', zbog dana žalosti proglašenog nakon pogibije dalmatinskih vatrogasaca. 

Komentari

Nema komentara.